Şehit Halisdemir'in adı Sudan'da yaşatılacak

Şehit Halisdemir'in adı Sudan'da yaşatılacak
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Sudan'da bir su kuyusuna verilecek

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Konya merkezli RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Sudan'da açılacak su kuyusunda yaşatılacak.

Dernek Başkanı Tamer Kalender, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, ecdadın unutulmaz kahramanlık destanlarıyla bugüne kadar geldiğini söyledi.

Bu kahramanlık destanlarının ilelebet devam edeceğini belirten Kalender, "Dinini, bayrağını, vatanını ve mukaddesatlarını korumak için gözlerini kırpmadan şehit düşen yiğitlerin isimlerini de yaşatarak, gelecek nesillere taşımamız gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Darbenin yaşandığı gece, yıl boyu kesintisiz çalışma yaptıkları Afrika, Sri Lanka, Balkanlar ve Türk dünyasındaki temsilcilerin kendilerini aradığını bildiren Kalender, şunları kaydetti:

"Her biri ayrı renk ve ayrı dile sahipti. Bütün ülkelerde bulunan yetimlerimiz, alimlerimiz ve mazlumlar, ülkemiz için dua etti. Bu darbe sadece ülkemize değil tüm İslam alemine yapılmıştır. Allah'ın izniyle bundan zaferle çıktık. Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz ve kahraman halkımızın kararlı tutumuyla darbenin önüne geçilmiştir. Dernek olarak Sudan Darfur'da susamış yetim yüreklere ve mazlumlara, 'Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Su Kuyusu' isminde bir su kuyusu açmak için çalışmalara başladık. İnşallah çok yakında hizmete girecek ve kilometrelerce öteden su taşıyan bölgedeki mazlumlara hayat olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.