Şehit komutanı için mevlit okuttu

Şehit komutanı için mevlit okuttu
Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Özdemir'in, askerliği sırasında şoförlüğünü yapan Asaf Başal'ın Beypazarı ilçesinde komutanı için okuttuğu mevlitte şehitler için dua edildi

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in askerliği sırasında şoförlüğünü yapan Asaf Başal, komutanı için Beypazarı ilçesinde mevlit okuttu.

Fatih Camisi'ndeki mevlide, Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İlçe Müftüsü Abdulkadir Peşe, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidin ardından ilahiler söylendi, şehitler için dua edildi.

Başal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komutanı Özdemir'in PKK terör örgütü tarafından şehit edildiği haberini aldığında adeta yıkıldığını belirtti.

Askerliği sırasında Özdemir'in şoförlüğünü yaptığını dile getiren Başal, "Çok iyi bir komutan, çok iyi bir asker, çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir ağabey, çok iyi bir dosttu. İnsan canlısı bir insandı. Ben terhis olalı tam 4 yıl oldu ve halen görüşüyorduk. Onu unutmam mümkün değil." dedi.

Özdemir'in Mersin'de düzenlenen cenaze törenine katıldığını anımsatan Başal, "Onu yüce mertebeye yolcu etmek öyle zordu ki. Genç yaşında vatanı için şehit düştü. Yerden göğe kadar hakkımı halen ediyorum.” diye konuştu.

Okuttuğu mevlit ile komutanı ve şehitlere vefa borcunu ödemek istediğini dile getiren Başal, "Komutanımla sürekli görüşüyordum. Böylesi insanlara az rastlanır, benim komutanım da öyle birisiydi. Mevlide teşrif eden tüm Beypazarı halkına, Kaymakam Bey'e, İlçe Müftümüze, din görevlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum, Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit komutanı için mevlit okuttu

Şehit komutanı için mevlit okuttu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.