Şehit Korucuların Ailelerine Taziye Ziyareti

Şehit Korucuların Ailelerine Taziye Ziyareti
Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan güvenlik korucularının ailelerini ziyaret etti- Güzeloğlu:- "Hiçbir masumun, hiçbir şehidin kanı yerde kalmayacak. En ağır cezaya, hukukun önünde hesap verece

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Silvan ilçesinde, 7 Ekim'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan güvenlik korucuları İhsan Gür, Cevat Bilgiç ve Murat Bartev'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Güzeloğlu, güvenlik korucusu İhsan Gür’ün Dorukardı mezrasındaki, Cevat Bilgiç ile Murat Bartev’in de Onbaşılar Mahallesi'ndeki ailelerini ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu, İhsan Gür'ün ailesine ziyaretinde yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK ile mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Devlet ve millet için, devletin bekası, milletin ebediyen var olması için hayatını seve seve feda eden bütün şehitlere minetttar olduklarını ve dua ettiklerini dile getiren Güzeloğlu, " İnşallah devletimiz var oldukça bu şehitlerimiz milletin gönüllerinde olacak. Düne kadar sizin babanız, kardeşiniz, yakınınızdı, bugün milletin her bir ferdinin yakını, kardeşi ve evladı oldular. Bu bayrak için, bu ezan için, devlet için, millet için fedai can eylediler. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Terör örgütüne karşı yurt içinde ve yurt dışında büyük bir mücadelenin yürütüldüğünün altını çizen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Büyük bir mücadele veriyoruz. Her yerde, toprakların her bir metrekaresinde ve toprakların ötesinde bizi tehdit eden hainler var. Bu büyük devlet, bu büyük millet içte ve dışta hiçbir tehdit ve hiçbir hain kalmamacasına bu mücadeleyi sürdürülecek inşallah. Her geçen gün de Allah’ın izniyle alanları, imkanları her noktası daralıyor. Devletin, milletin kararlılığı karşısında kaçacak delik, gizlenecek in arıyorlar, o da kalmayacak, ona da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir masumun, hiçbir şehidin kanı yerde kalmayacak. Hak edenler, en ağır cezaya hukukun önünde hesap verecek ve çarptırılacaklar. "

Şehitlerin ailelerinin ve çocuklarının kendilerine emanet edildiğini vurgulayan Güzeloğlu, devletin her zaman yanlarında olacağını sözlerine ekledi.

Silvan'ın Dağcılar köyü mülki sınırları yakınlarında 7 Ekim'de jandarma komando timleri ile operasyon icra eden güvenlik korucusu İhsan Gür'ün, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcıya temas etmesi sonucu patlama meydana gelmiş, güvenlik korucuları İhsan Gür ve Cevat Bilgiç olay yerinde şehit olmuştu. Yaralanan Bartev de 12 Ekim'de Diyarbakır'dan sevk edildiği Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.