Şehit Madencinin Anne-Babasına Aylık 140'ar TL Yardım

Şehit Madencinin Anne-Babasına Aylık 140'ar TL Yardım
Karaman Ermenek'teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökce'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlayan SGK, anne-babaya da 140'ar TL'lik yoksulluk yardımı bağladı.

Karaman Ermenek'teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökce'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), anne-babaya da 140'ar TL'lik yoksulluk yardımı bağladı. Tezcan Gökce'nin, çalıştığı Has Şekerler Madencilik'te asgari ücret üzerinde primi yatırıldığı için, anne-babasına bağlanan yoksulluk yardımının düşük seviyede kaldığına vurgu yapıldı.

"OĞLUM YÜZME BİLMEZDİ"

Türkiye, Tezcan Gökce'nin anne-babası Ayşe-Recep Gökçe'yi yaşanan maden faciası sonrası tanıdı. Geçtiğimiz hafta cansız bedenine ulaşılan Tezcan Gökce'nin annesi Ayşe Gökce, maden ocağında kurtarma çalışmalarının yapıldığı süreçte, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum" sözleri ile gündeme geldi.

Baba Recep Gökce ise, oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık lastik ayakkabıları ile yürekler burktu.

ANNE BABAYA 140 TL YOKSULLUK YARDIMI

SGK, madende cenazelerine ulaşılan 10 madenciden 9'unun ailesine aylık bağladı. Bir madencinin ailesi ile ilgili işlemler ise sürüyor. İki çocuğu ve eşi bulunan Recep Gökce'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlandığı açıklanmıştı. Gökçe'nin anne-babasına yoksulluk aylığı tutarının ise belirlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre anne-babaya 140 TL yoksulluk yardığım bağlandı.

Kaynaklar, rakamın düşük olmasının nedenini, Tezcan Gökce'nin çalıştığı iş yerinde asgari ücret almasına bağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.