Şehit oğlunun vasiyetini 6 yıldır yerine getiriyor

Şehit oğlunun vasiyetini 6 yıldır yerine getiriyor
Adana'da şehit annesi Tülay Yaşar, oğlunun "kafesimi kuşsuz bırakma" vasiyetini 6 yıldır yerine getiriyor.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde 2008'de mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar, oğlunun askere giderken söylediği "kafesimi kuşsuz bırakma" vasiyetini 6 yıldır yerine getiriyor.

Yaşar, Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlikteki oğlunun kabrini bu bayram arifesinde de ziyaret etti.

Muhabbet kuşu bulunan kafesle şehitliğe gelen Yaşar, AA muhabirine, oğlunun şehit olduğu günden beri haftada en az 3 gün onunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

Oğlu askere giderken, çok sevdiği ve "Fikri" ismini verdiği muhabbet kuşunun bulunduğu kafesi alarak, "Anne, ben gelene kadar kafesimi kuşsuz bırakma" dediğini anlatan Yaşar, oğlunun bu vasiyetini yerine getirdiğini ifade etti.

Yaşar, oğlunun emanetine sahip çıktığını belirterek, "Onunla nefes alıyor, hayata tutunmaya çalışıyorum. Bu 4. kuş oldu. Ölen kuşların yerine aynı renkten alıp, kafese koyuyorum. Oğlumun emanetleriyle hayata bağlanıyorum" dedi.

BİZİM BAYRAMIMIZ YOK

Bir bayramı daha buruk geçireceğini dile getiren Yaşar, "Bizim bayramımız yok. Şehit anneleri olarak oğullarımızla hayatımızı da toprağa koyduk. Hiçbir bayram, hazırlık yapmadım. Ben oğlumu toprağa verdim vereli hiç kurban kesmedim. Oğlumu kaybettikten sonra hiçbir şey yapamıyorum. Onun sevdiği hiçbir şeyi yiyemiyor, hoşlanmadığı hiçbir şeyi yapamıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.