Şehit Öğretmen, Adının Verildiği Okulda Anıldı

Şehit Öğretmen, Adının Verildiği Okulda Anıldı
Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz anısına, memleketi Gümüşhane'de adının verildiği imam hatip lisesinde kişisel eşyaları ve kitaplarından oluşan köşe oluşturuldu- Şehit öğretmenin ilk görev yap

GÜMÜŞHANE (AA) - Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, memleketi Gümüşhane'de adının verildiği imam hatip lisesinde anıldı.

Torul ilçesinde Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende, şehidin kişisel eşyaları ve kitaplarından oluşan köşenin açılışı yapıldı.

Baba Hamit ve anne Gülay Yılmaz ile şehit öğretmenin ilk görev yaptığı Altınpınar Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı törende, Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından şehit öğretmen için dua edildi.

Açılışın ardından öğrenciler, şehit Yılmaz için oluşturulan köşeye karanfil bıraktı.

Baba Hamit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun hatırlanmasından ve anılarının yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bütün öğretmenlerin gününü kutlayan Yılmaz, "Bu teveccühlerinden dolayı yönetici ve idarecilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizi çok duygulandırdılar. Bize ve Necmettin öğretmenimize sahip çıktılar. Bütün şehitlerimize ve Necmettin'e rahmet diliyorum. Milletimin ne kadar duygusal olduğunu bir kez daha öğrendim. Adının da burada yaşatılması, bir imam hatip lisesine verilmesi bizi mutlu ediyor." dedi.

- "Yaşasaydı Öğretmenler Günü'nü kutlamak isterdim"

Şehit öğretmenin ilk öğrencilerinden Altınpınar Ortaokulu 3. sınıfta okuyan Hatice İlhan ise Yılmaz'ın kendilerine vatanı ve milleti sevmeyi öğrettiğini söyledi.

Öğretmenine duyduğu sevgiyi dile getiren İlhan, "Bize hiç kızmıyordu. Hiç pes etmeden bizi okuttu. Yaşasaydı Öğretmenler Günü'nü kutlamak isterdim." diye konuştu.

Ortaokul öğretmenlerinden Ersin Ateş ise Yılmaz'ın öğrencilerini okutmaktan gururlu olduğunu anlatarak, "Necmettin Yılmaz gibi öğretmenlerle aynı mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Necmettin ve Aybüke gibi öğretmenlerimizin mirasını devam ettirerek, cehaletle savaşımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.