Şehit Ömer Halisdemir'in Adı Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir'in Adı Hatıra Ormanında Yaşatılacak
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adına hatıra ormanı kuruldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adına hatıra ormanı kurdu.

Bakanlık, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rolü olan, cuntacıların Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmesini, darbeci generali başından vurarak engelleyen ve şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına hatıra ormanı kurarak isminin yaşatılmasını sağladı.

Darbecilerin 15 Temmuz gecesi Ankara'daki hedeflerinden biri de Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı olmuştu.

Bu birimi ele geçirmek için darbecilerden Güneydoğu'da görevli Tuğgenaral Semih Terzi görevlendirilmişti. Ankara'ya gelen Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik silahlı darbeci ile Özel Kuvvetler Komutanlığına gitmiş, bu sırada içerideki darbeci subaylar da harekete geçmişti.

Darbecilerin komutanlığı teslim almak istemeleri üzerine kahraman vatansever asker Astsubay Ömer Halisdemir silahını çekerek darbeci general Semih Terzi'yi başından vurmuştu. "Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim" demesine rağmen büyük bir cesaret örneği göstererek darbeci generali etkisiz hale getiren kahraman asker Halisdemir, diğer darbeciler tarafından orada şehit edilmişti.

Yaşanan çatışmadan sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı darbecilere teslim edilmemişti.

Kahraman şehidin hatırası fidanlarla yeşerecek
Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu kahraman askerin adını sonsuza kadar yaşatmak ve unutulmamasını sağlamak maksadıyla memleketi Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu kasabasında hatıra ormanı kurdu.

Hatıra ormanına karaçam, servi, sedir, leylandi türlerinden 300 fidan dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanın kahraman şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e minnettar olduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, "Bu vatan, kahraman askerimize her zaman minnettar olacak. Aziz şehidimizin hatırası tesis ettiğimiz bu ormana diktiğimiz fidanların her biri ile sonsuza kadar yeşerecek." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.