Şehit Ömer Halisdemir'in Heykeli Dikildi

Şehit Ömer Halisdemir'in Heykeli Dikildi
Mersin'de Toroslar Belediyesince, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in heykeli Mehmetçik Parkı'na dikildi

MERSİN (AA) - Mersin'de Toroslar Belediyesince yaptırılan ve Mehmetçik Parkı'na dikilen şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in heykeli 30 Ağustos'ta açılacak.

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Halisdemir'in anısını yaşatmak için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın talimatı doğrultusunda belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Belediyede görevli heykeltıraşlarca yaklaşık 13 günde yapılan 1,80 metre kaide, 2,80 metre heykel uzunluğu olmak üzere toplam 4,60 metre uzunluğundaki heykel, Mehmetçik Parkı'na dikildi.

Belediye Başkanı Tuna, Halisdemir'in 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde hayati bir görev üstlendiğini anımsatarak "Biz de demokrasi ve vatanı için şehit olmayı göze alan Halisdemir'i ölümsüzleştirmek için böyle bir çalışma yaptık. Belediyemiz personelinin yoğun çalışması sonucu ortaya çıkan eserin açılışını da 30 Ağustos günü yapacağız." ifadesini kullandı.

Muhabir: Mustafa Güngör

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.