Şehit Piyade Er Ayder Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Piyade Er Ayder Son Yolculuğuna Uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Gökhan Ayder'in (20) cenazesi, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde toprağa verildi

SAKARYA (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Gökhan Ayder'in (20) cenazesi, Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Cebek Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Türk bayrakları asılan evin bahçesinde Ayder için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına konulan Ayder'in tabutuna, yakınları eşlik etti. Şehidin ağabeyi ve kardeşi tabuta sarılarak ağladı.

Sloganlar ve tekbirlerle mahalle mezarlığına getirilen şehidin naaşı, aile kabristanlığına defnedildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Sakarya İl Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, polis ve askeri erkan katıldı.

Cebek Mahallesi'nde art arda şehit acısı
Bu arada, Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız da 4 Eylül'de aynı mahallede defnedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.