Şehit Savcı Hakan Kılıç’ın ismi Kanyon Parkta yaşatılacak

Şehit Savcı Hakan Kılıç’ın ismi Kanyon Parkta yaşatılacak
Selçuklu ilçesinde yer alan Kanyon Parkın ismi Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç Kanyon Parkı olarak değiştirildi.

Görev yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 05 Şubat 2012 tarihinde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın adı Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kanyon Parka verildi. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay parkın isminin değiştirilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcı Tezcan ve Başkan Altay, şehit savcının isminin parkta yaşatılacağını ifade etti.

“Şehit savcımızın ismi gelecek kuşaklara taşınacak”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın şahsında Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür eden Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, şehitlerimize karşı birçok görev ve sorumluluklarımız bulunduğunu, en önemlilerinden birisinin de onları unutmamak ve unutturmamak olduğunu vurguladı. Başsavcı Tezcan, “Önceki yıllarda Yargı adına şehit olan Cumhuriyet Savcımız Hakan Kılıç'ın adının bu parka verilmesi, onun adının ileriki kuşaklara da taşınmasına hizmet edecektir. Şehit savcımızın bu ülkenin birliği, dirliği ve adaletinin sağlanması adına vermiş olduğu mücadele daima hafızalarda yer alacaktır” dedi.
Aynı zamanda da bu parkın bulunduğu muhitte yaşayan ailesinin de her gün karşılaştıklarında kendilerinin bir evladının, babalarının isminin bu civarda yaşamasından dolayı da manevi bir mutluluk duyacaklarını ifade eden Başsavcı Tezcan, “Bu bağlamda bu saygıdeğer davranışı sebebiyle Sayın Başkanımıza tekrar içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Parkımıza şehit savcımızın ismini vermenin gururunu yaşıyoruz”
Kanyon Park’ın Yazır Mahallesinde 122 bin 500 metrekarelik alanı ile Konya'nın en büyük parklarından birisi olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Parkın isminin değiştirilmesi ile ilgili Başsavcılığımızın teklifi ile şehit savcımızın ismini vermekten bizde çok büyük bir mutluluk duyduk. Selçuklu Belediyesi olarak yapmış olduğumuz işlerde şehit isimleri vermeye dikkat ediyoruz. Özellikle okullara yapmış olduğumuz spor salonları ve parklar şehit isimleri ile donatılıyor. Ailesi de bu bölgede yaşayan şehit savcımızın ismi yaşatılarak gelecek nesillere örnek olacaktır. Vatanı ve milleti için canını veren şehidimizin ismini yaşatmak şerefi bize nasip oldu. Ben tekliflerinden dolayı da Sayın Başsavcımıza da teşekkür ediyorum. Bu gururu birlikte yaşıyoruz hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.