Şehit Savcı Kiraz'ın adı futbol sahasına verildi

Şehit Savcı Kiraz'ın adı futbol sahasına verildi
Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan futbol sahasına, İstanbul Adalet Sarayı'nda uğradığı terör saldırısında şehit düşen Savcı Kiraz'ın adı verildi

OSMANİYE (AA) - Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesindeki futbol sahasına, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adı verildi.

Kurum öğretmeni Adem Çimen, futbol sahasının açılışında yaptığı konuşmada, şehit Kiraz'ın bir dönem Osmaniye'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını belirtti.

Kiraz'ın İstanbul Adalet Sarayı'nda uğradığı terör saldırısında şehit düştüğünü hatırlatan Çimen, şunları kaydetti:

"Hükümlülerin çalışarak üretim yapmalarının yanı sıra bedensel olarak da kendilerini yenilemeleri ve sağlıklı olmaları adına spor faaliyetlerinin de son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu amaçla atıl durumdaki futbol sahasının Osmaniye'de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının imkanları ile tesviyesi yapılarak 2015 yılı Eylül ayında çim ekimini gerçekleştirdik. Bugüne kadar düzenli bakımı yapılarak hükümlülerimizin sağlıklı bir şekilde spor yapabildikleri bir alan haline getirdik. Bugün açılışını yaptığımız futbol sahasına, bir dönem Osmaniye'de de görev yapmış ve İstanbul Adliyesi'nde uğradığı terör saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adı verildi ve onun adına Doğu Akdeniz Bölgesi açık ceza infaz kurumları hükümlüler arası futbol turnuvası düzenlendi."

Çimen, turnuvaya 5 ceza infaz kurumunun katıldığını aktararak karşılaşmanın centilmence geçmesini temenni etti.

Konuşmanın ardından, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve protokol mensupları, futbol sahasının açılışını yaptı.

Turnuvanın açılış maçı, Ceyhan Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında yapıldı. Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu takımı, maçı 1-0 kazandı.

Şehit Savcı Kiraz'ın adı futbol sahasına verildi

Şehit Savcı Kiraz'ın adı futbol sahasına verildi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.