Şehit Üsteğmen Şahan son yolculuğuna uğurladı

Şehit Üsteğmen Şahan son yolculuğuna uğurladı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmaya müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Şahan, Uşak'ta toprağa verildi

UŞAK (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmaya müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi memleketi Uşak'ta toprağa verildi.

Şehit Üsteğmen Şahan'ın cenazesi, uçakla getirildiği Uşak Havaalanı'nda 6 aylık kızı İlkem Ada'nın da arasında yer aldığı ailesi ve protokol tarafından karşılandı.

Şahan'ın cenazesi daha sonra helallik alınmak üzere Kemal Öz Mahallesi İzzettin Çalışlar Caddesi'ndeki babaevinin önüne, ardından da Yücetepe Camisi'ne götürüldü.

Eşi Betül, babası Süleyman, annesi Şükrani ve kardeşi Murat Şahan şehidin tabutuna sarıldı, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Yücetepe Camisi'nde ikindi kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Uşak Garnizon Komutanlığı Şehitliğine tekbir ve dualarla götürülerek defnedildi.

Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını babası Süleyman Şahan'a teslim etti.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra, Uşak Valisi Ahmet Okur, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.