Şehit Uzman Çavuş Mert son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Mert son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İrfan Mert, memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İrfan Mert, memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Kırıkhan ilçesi Topboğazı Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı. Şehidin kardeşi Mesut Mert, ağabeyinin üniformasını giyerken, 7 aylık kızı Gülhan Fatma, yakınları tarafından babasının tabutunun üzerine konuldu.

Şehit Mert'in naaşı daha sonra Kırıkhan Mezarlığı'na getirildi. Törende, şehidin annesi Müzeyyen ve babası Tahir Mert ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Radia Mert, ''Benim canım yandı, Allah sizleri de yaksın. Allah PKK'nın belasını versin. Kahrolsun PKK. Benim kızım da asker, babasının kızı. Eşimin intikamını alın'' diye teröre lanet okudu.

Müftü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı namazın ardından şehit Mert'in cenazesi Kırıkhan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.