Şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkalım

Şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkalım
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftar programında bu kez şehit aileleri ve gazilerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan Başkan Tahir Akyürek, zor bir coğrafyada yaşadığımızı hatırlatarak, şehitlik, bayrak, vatan ve toprak üzerine bizim kadar çok beyiti, şiiri, deyişi olan ülke olmadığını söyledi. Anadolu coğrafyasında bin yıldır mücadele edildiğini ve şehitler sayesinde bu topraklarda yaşadığımızı belirten Başkan Akyürek, “Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlar bu toprakların vatan olmasını sağladılar. Şehitlerimiz ve ecdadımız bu toprakları bize vatan olarak bıraktılar. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin ve gazilerimizin miraslarına, temsil ettiği manaya sahip çıkmak ve ülkemizi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaktır. Dünyanın lider ülkesi yapmaktır. O zaman, mazlum milletlere daha fazla yardım edebileceğiz, ülkemize musallat olan teröristler, bölücüler, işgalciler, emperyalistler daha zor duruma düşmüş olacak. Şehit yakınlarımıza şehrimiz adına, ülkemiz adına minnet borçlu olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman hissettiklerini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Tahir Akyürek’in Konya için büyük bir şans olduğunu belirterek teşekkür etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık da şehit aileleri ile gazilerin ve belediye çalışanlarının Ramazan ayını tebrik etti.
Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Bekdemir de iftar programı nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür ederek şehit ailelerinin ve gazilerin Ramazan ayını kutladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.