Şehitler anısına 11 yıldır 800 kilometre pedal çeviriyor

Şehitler anısına 11 yıldır 800 kilometre pedal çeviriyor
Çanakkale'deki 18 Mart törenlerine katılmak üzere yaklaşık 11 yıldır bisikletiyle Ankara'dan Gelibolu Yarımadası'na gelen 72 yaşındaki Yılmaz, bu sene de 4 gün pedal çevirerek bölgeye ulaştı- Yılmaz: - "Buraya 800 kilometreye yakın yol kat ederek geliyoru

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Ankara'da ikamet eden ve 11 yıldır bisikletiyle Gelibolu Yarımadası'na gelip Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili törenlere katılan 72 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu sene de 4 gün pedal çevirerek kente ulaştı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin tüm dünya tarafından tanınan bir kent, Türkiye'nin ise "manevi başkenti" olduğunu söyledi.

Çanakkale'ye, Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi törenleri için 11 yıldır bisikletiyle geldiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burası tüm dünyanın tanıdığı bir kent. 101 yıl önce büyük bir savaş yaşandı. Savaşın sonunda yaşanan dostluk dilden dile anlatılıyor. Ömrüm yettiğince Allah bana izin verdiği sürece gelmeye devam edeceğim. 72 yaşındayım. Bünyem buna müsaade ediyor. Bisiklete binemeyecek duruma geldiğimde arabayla gelip törenlere mutlaka katılacağım. Buraya 800 kilometre yol katederek geliyorum. Bu ziyaretlerle şehitlere manevi borcumu ödediğimi hissediyorum."

Yılmaz, Ankara'dan 12 Mart'ta yola çıktığını ve 4 gün pedal çevirerek Çanakkale'ye ulaştığını dile getirdi.

Yolculuğu sırasında bu sene sadece kuru soğuktan olumsuz etkilendiğini anlatan Yılmaz, "Yola çıkmadan yaklaşık bir ay önce antrenmanlara başladım. Soğuğu çoğu zaman hissetmedim çünkü Çanakkale'de verilen bu mücadeleyi bilmek benim için apayrı bir önem. Burada bu mücadele verilmeseydi, esir bir millet olarak kalmaya devam edecektik. Şehit ve gazi olan atalarımızın, dedelerimizin bu güzel vatanımızı savunmalarına gerçekten minnettarım" ifadelerini kullandı.

- "Ülkemizin bütün vatandaşları buraya gelsin"

Herkesin imkanları ölçüsünde Çanakkale'yi ziyaret etmesi ve bu tarihi tanımasını isteyen Yılmaz, çevresindeki kişilere bu coğrafyayı hep anlattığını belirtti.

Kendisine herkesin Çanakkale'yi sorduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlik nasıl, anlat diyorlar. Bence ülkemizin bütün vatandaşları buraya gelsin, nasıl bir yer olduğunu görsün, şehitlerimizin canlarını nasıl verdiğini hissetsin. Bu topraklara ayak basmadan bunu hissedemezler. Tabii ki ülkemizin her toprağı ayrı güzel ama burada bir vatan savunması var. Ülkenin kaderi burada değişiyor, yüz binlerce şehit veriliyor. Bu topraklar o kadar kolay kazanılmıyor. Çanakkale canımız ciğerimiz. O yüzden de bu içimizdeki Çanakkale sevgisinin bir tarifi yok."

Fahri Yılmaz, törenler için bugüne kadar 11 senede 6 bin kilometreye yakın yol katettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.