Şehitler için Rio'da madalya hedefliyor

Şehitler için Rio'da madalya hedefliyor
Milli bisikletçi Ahmet Örken, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için kürsüye çıkmayı istiyor.

Milli bisikletçi Ahmet Örken, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Ahmet, sezon boyunca topladığı puanlarla Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos'ta yapılacak Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Milli bisikletçi Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlar için yoğun çalıştığını söyledi.

Bisiklet sporunda sürekli yarışmalara katılmanın önemli olduğunu belirten Ahmet, şöyle konuştu:

"Geçen aylarda çok güzel bir hazırlık süreci geçirdim. Kulübümle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve milli takımla birçok yarışmaya katılmam büyük avantaj oldu. Bu turnuvalarda önemli dereceler elde ettim. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yaklaşık 250 kilometrede 150 sporcuyla yarışacağız. Olimpiyata hazırım. Orada, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için kürsüye çıkmayı hedefliyorum. Şehitlerimizi podyumda anmak istiyorum. Ülkemiz için hayatını kaybedenler, her zaman ve her platformda hatırlanmalı."

Bisiklet yarışları 6 Ağustos'ta başlayacak 

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda bisiklette Türkiye'yi Onur Balkan ve Ahmet Örken temsil edecek. 

Özellikle Avrupa ülkelerinde yaygın olan bisiklet sporu, olimpiyat oyunları programına 4 kategoride dahil edildi. Yol, pist, dağ ve BMX kategorilerindeki bisiklet yarışlarında, 197'si bayan, 528 sporcu madalya için mücadele verecek.

Müsabakalar 6-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. 

Türkiye adına Rio'da Onur Balkan (Yol yarışı) ve Ahmet Örken (Yol yarışı-zamana karşı) mücadele edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.