Şehitler Ormanı Kuğulu Parkı Taçlandırdı

Şehitler Ormanı Kuğulu Parkı Taçlandırdı
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Orman ve Su işleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin girişimleriyle , 3 hektarlık alanda, Seydişehirli şehitler için, yapılan

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Orman ve Su işleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin girişimleriyle , 3 hektarlık alanda, Seydişehirli şehitler için, yapılan Şehitler Ormanı törenle açıldı. Şehitler ormanında 29 şehit için ayrı ayrı anıt bulunuyor her anıtta şehitlerimiz fotoğrafları yer alırken, her anıtın baş ucunada şehit aileleri tarafından bir fidan dikildi.  

whatsapp-image-2017-05-26-at-17.02.08.jpg

Fidan dikimini Seyişehir protokolü ve şehit aileleri tarafından yapıldı. Törende zaman zaman duygulu anlar da  yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun  Tüfekci  ;  Şehitler ormanı kadar beni duygulandıran, gururlandıran hizmet olmadı.

“35 yaşında vekil oldum AK Parti ile  üç dönem milletvekilliği yaptım, şuanda Orman ve Su İşleri bakan yardımcılığı yapıyorum. Hasbel kader Seydişehir’imize, Konya’ya hizmet etme imkânımız oldu.  Şuanda açılışını yaptığımız şehitler ormanı kadar beni duygulandıran, gururlandıran bir hizmetimiz olmadı” dedi.

Tüfekci, Şehitler parkının yanında bulunan Orman yangın evinin başka bir yere taşınacağı ve buranın şehit aileleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanacağı bilgisini vererek sözlerini noktaladı.

whatsapp-image-2017-05-26-at-16.43.50.jpg

Kaymakam Aydın Erdoğan; Onurlu bir iş bir araya gelindiğini, vatanı korumak için  verilen mücadeleyi örnek gösterdi.  “Onurlu bir iş için bir araya geldik. Vatanımızı korumak için yüzyıllardır mücadele ediliyor. Vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde. Bizim sorumluluğumuz ise birlik ve beraberlik içinde çok çalışmaktır ”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal;  Peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebe şehitlik.

“toprağın vatan olması için şehitlerin verilmesi gerekiyor. Seydişehir’de de birçok şehidimizi toprağa verdik. Zor bir durum ama peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebe rabbim öbür tarafta da şefaatlerinden mahrum etmesin” dedi.

Başkan Tutal, “Kuğulu park bölgenin en güzel yeşil alanına sahip bölge. Burayı şehitler ormanı ile taçlandırmak çok güzel bir örnek bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son sözü alan Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, kendisinin ilahiyat hocası olduğunu hatırlatarak şehit ailelerine; “Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi toprağı sıksak şüheda fışkıracak bir vatanda yaşıyoruz. Rabbim bizleri onlara layık eylesin. Onlarla çok iyi bir yerde buluşacaksınız” dedi.

Kuran-ı kerim tilaveti ve hatim duasından sonra oluşturulan şehitler ormanında her şehit ailesi için hazırlanan fidan dikimine geçildi. Şehitlerimizin isim ve resimlerinden oluşan anıtların önünde fidanlar dikildi. Şehit ailelerine çeşitli hediyeler verilen program sona erdi.

 

dscf2864.jpg

 

Açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin yanı sıra Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Kaymakam Aydın Erdoğan, belediye başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge müdürü Bekir Karacabey, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Türkiye Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği başkanı Yakup Söğüt, Şehit aileleri, protokol üyeleri, STK örgüt temsilcileri, Orman ve Fidanlık işletme şefliği çalışanları ve davetliler katıldı.

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.