Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Ankara Valisi Kılıçlar, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çanakkale Savaşı'nın Türk milletinin dünya sahnesinde var olma mücadelesinin en büyük timsali olduğunu vurguladı.

Kılıçlar, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Savaşı'nın, dünya tarihinin en centilmen savaşı olduğunu belirten Kılıçlar, bu harbin, Türk milletinin dünya sahnesinde var olma mücadelesinin en büyük timsali olduğunu vurguladı.

En gelişmiş savaş aletleri ile devlete hücum eden düşmanın, Çanakkale’de ülkeyi düzenli ordularıyla alt edemeyeceğini, acı tecrübeler yaşayarak anladığını aktaran Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Geçmişte yaşadıkları mağlubiyetlerden derslerini almayanlar, günümüzde çeşitli örgütler tarafından kandırılmış gençler eliyle hain saldırılar düzenleyip, milletimizi yıldırmak, ürkütmek, korkutmak istemektedirler. Vatanımız ve milletimiz üzerinde kötü emeller güdenlere Gelibolu tepelerine kazınmış şu dizeler, cevap vermektedir: 'Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın / Bu toprak, bir devrin battığı yerdir'.
Gücünü, milletinin eşsiz tarihinden alan 'Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!' mısraları askerimizin, polisimizin gönül diline tercüman olmaktadır. Çanakkale Cephesi'nde Seyit Onbaşı gibi nice kahramanlarıyla dünyada eşi görülmemiş fedakarlıkla vatanını savunan güvenlik güçlerimiz bugün de her şartta, her bölgede, kalesinin surlarını beklemekte, saldırılara göğüs germektedir.
Geçmişte Çanakkale’de, Kut’ül-Amare’de, Sakarya’da; bugün Sur’da, Dağlıca’da, Silopi’de 'Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...' diyerek yad ettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor ve onlara, gözleri arkada kalmasın diye, tüm milletimizle beraber şöyle sesleniyorum: 'Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.