Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında "Çanakkale Ruhu Gaziosmanpaşa’da Yaşatılıyor" adlı etkinlik düzenledi

İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında düzenlediği etkinlikle, Çanakkale’nin destansı anlarını ilçedeki 8. sınıf öğrencilerine ve vatandaşlara yeniden yaşatıyor.

Belediye Kültür Merkezi ve Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen "Çanakkale Ruhu Gaziosmanpaşa’da Yaşatılıyor" adlı etkinlikte, özel olarak hazırlanan Çanakkale Cephesi'nde aralarında Seyit Çavuş gibi bazı kahramanların bulunduğu "Soğuk Heykel Gösterisi", İstiklal Marşı ve Çanakkale türküleri eşliğinde gerçekleştirildi. Gösteri, ellerinde Türk bayrağı bulunan öğrencilerden yoğun alkış aldı.

Burada konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi. Usta, Çanakkale ruhunu Gaziosmanpaşa'da yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Hem büyüklerimizle hem miniklerimizle değişik faaliyetler yaparak Çanakkale'yi anlamak istiyoruz. Bu ruhu ecdadımız bize yüz yıl boyunca miras bıraktı. Biz de bu ruhu yüz yıl sonrasını çocuklarımıza, gençlerimize nasıl bırakabiliriz, nasıl bu ruhu onlarla gelecek nesillere taşıyabilirizi düşündük. Farklı teknolojiyle, 3D animasyonlu haritayı çocuklarımıza takdim ederek bu ruhu hem sanal alemde hem de burada izleterek gelecek nesillere taşıması için bir faaliyet yaptık. Böylelikle Çanakkale tarihini çocuklarımıza öğretmek istiyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte, Çanakkale Savaşı'nı o günün şartlarıyla artırılmış gerçeklik sunumuyla anlatan ve tablet bilgisayar veya cep telefonuna tutulmasıyla ekranda görüntülenen özel hazırlanmış Çanakkale haritası dağıtıldı.

Etkinliğin sonunda öğrencilere ve vatandaşlara kuru üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.