Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Adıyaman'da sabah namazında çorba dağıtıldı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Müftülüğü tarafından düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında, cephedeki askerlerin anısına kuru ekmek ve çorba ikram edildi.

Yenipınar Cami'de sabah namazında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle dualar edildi, tespihler çekildi.

Dua programının ardından vatandaşlara cephedeki askerlerin anısına kuru ekmek ve çorba ikram edildi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada ,Çanakkale zaferinin yıl dönümünün Türkiye'de bütün camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tertiplediği "Şühedanın izinde, huzurda niyazdayız" adlı programı kapsamında camilerde sabah buluşması programı yapıldığını anımsattı.

Bu kapsamda Adıyaman'da da Yenipınar Camiinde cemaatle biraya geldiklerini belirten Öztürkçü, şehitleri hatırlamanın, onları unutmamanın ve onlara dua etmenin bu millete bir borç olduğunu dile getirdi.

Duaların çok önemli olduğuna işaret eden Öztürkçü, "Onların şefaatine mazhar olmak, milletimizin birlik, beraberliği, kardeşliği, huzuru, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hep birlikte Cenab-ı hakkın dergahına el açarak niyaz da bulunduk. Cenab-ı Mevlam dualarımızı kabul etsin. Bu tür toplantılar, bir araya gelmeler, birlikte dua etmeler çok önemlidir. Cemaatte rahmet vardır. Bizim görevimiz vazifemiz bu canlılığı diri tutmak" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.