Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Beypazarı ilçesinde anma günü düzenlendi

ANKARA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Beypazarı ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki anıta çelenk konulmasıyla başlayan ve kültür merkezinde devam eden törende Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalım, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Binbaşı Çalım, kahraman ordunun Balkanlar'da, Yemen'de, Çanakkale’de, İstiklal savaşının çeşitli cephelerinde, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın bölünmez bütünlüğü için yürütülen mücadelede binlerce kahraman vatan evladını şehit verdiğini söyledi.

Okuma bilenlerin ellerinde Kur’an-ı Kerim okuduklarını, okuma bilmeyenlerinde Kelime-i Şahadet getirerek yürüdüklerine değinen Binbaşı Çalım, şunları söyledi:

“Adları ne olursa olsun, Bulancaklı idris, Cideli Mahmut, Bigalı Hasan, İstanbullu mektepli Mehmetler; aynı yürekte, aynı inançta, aynı duada, yurdun dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de buluştular. Çanakkele’den geçit vermeyip, şehitlik mertebesine ulaşarak canlarını vermişler ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Çanakkale savaşlarında, özellikle Anafartalar civarında verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az bilinen milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.”

Konuşmanın ardından Çanakkale temalı şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi.

"Çanakkale" konulu slayt gösterileri eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıların da çalındığı programda, sinevizyon sunumu da gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Ramazan Çalım, İlçe Jandarma Komutanı Alişan Zor, Cumhuriyet Başsavcısı Meltem Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Elma, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Program sonunda Hatice Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından protokole ve katılımcılara, hoşaf ve kuru ekmek ikram edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.