Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı
KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, yayınladığı mesajında, Çanakkale'de insanların onuru için savaştığını ifade ederek, düşmana sadece silahla değil insanlık dersiyle askerlerin kahramanca cevap verdiğini belirtti.

Yaklaşık 250 bin şehit verilen Çanakale Deniz Zaferi'nde her yaştan insanın gönüllü olarak savaştığını vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Kadınından çocuğuna, yaşlısından gencine vatanın her bir ferdi kendisine bu savaşta yer bulmuş, cephenin isimsiz kahramanları olarak,ülkenin her bir köşesinden Çanakkale'ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişlerdir. Övgülerin en güzeline layık Çanakkale şehitleri asla unutulmayacaktır. Türk milletinin kalbinde daima yaşayacaklardır."

Arslan ise, mesajında Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümde, bir hilal uğruna gözlerini kırpmadan hayatlarını, hayallerini ve gençliklerini feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Tüm farklılıklara rağmen tek bayrak altında toplandıklarının en büyük göstergesinin Çanakkale Zaferi olduğunu vurgulayan Arslan, "Zor günler geçiren ülkemizin daima hatırında tutması gereken bir gerçektir. Bu coğrafyanın her parçasından, geri dönmeyi hiç düşünmeden, cepheye koşan yiğitler, bu toprakların kendilere ecdadından kalan bir emanet olduğunun bilincindeydiler. Bizler de bu bilinçle birlik olup, dirlik olup, tek bayrak etrafında toplanarak Çanakkale'de düşürülmeyen bayrağı en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.