Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Şehit yakınları için yemek programı düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Garnizon Komutanlığı ev sahipliğinde “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü” sebebiyle verilen yemeğe katıldı.

Orduevinde şehit yakınları onuruna düzenlenen yemeğe Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, rektörler, vali yardımcıları, kaymakamlar, mülki ve askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile şehit yakınları katıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale savaşlarının Osmanlı’nın son dönemlerinde bitkin durumda olan bir milletin tarihi serüvenini değiştiren çok önemli bir zafer olduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferi’nin, Avrupa’nın birçok devletinin ve uzak diyarlardan ülkelerin ittifak halinde saldırısına rağmen bu milletin kendi bağımsızlığı, kendi egemenliği söz konusu olduğunda ne büyük zaferlere imza atabileceğinin göstergesi olduğunu belirten Düzgün, şöyle konuştu:

"Son aylarda Kayseri bu ülkenin varlığı, bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını göz kırpmadan feda eden 20’ye yakın şehit verdi. İnşallah bu millet içinden geçtiğimiz bu zor günlerden de sıyrılmasını bilecek ve geleceğe parlak bir şekilde hazırlanarak dünya devletleri arasında gelişmiş bir devlet olmaya devam edecektir."

Garnizon Komutanı Yalçın ise “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizin, geride bıraktığı siz değerli yakınları ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayız” diyerek, her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi.

Şehitlerin ruhuna duaların okunduğu yemekte Vali Düzgün, Garnizon Komutanı Yalçın ve beraberindekiler şehit yakınlarını dinleyerek, onların acılarını paylaştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.