Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla "Bir Hürriyet Türküsü" isimli anma etkinliği düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla "Bir Hürriyet Türküsü" isimli bir anma etkinliği düzenlendi.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce gerçekleştirilen, Recep Ergül'ün sanat yönetmenliğini yaptığı etkinlik Çanakkale fotoğraflarından oluşan sergiyle başladı.

Program kapsamında, Çanakkale Savaşı'nda çekilmiş cephe arkası görüntülerden oluşan film gösterimi gerçekleşti.

Etkinlikte, Recep Ergül, Rüstem Avcı, Ramazan Günay ile Arzu Akça, Çanakkale Savaşı üstüne yazılmış türkü ve bestelenmiş marşlardan oluşan bir repertuvarı orkestra eşiliğinde dinleyiciyle paylaştı.

Tasavvuf müziği ve Türk sanat müziğinin yaşayan önemli bestekarlarından Amir Ateş ise konserde Çanakkale kasideleri ve ilahiler okuyarak izleyicinin büyük ilgisini topladı.

Öte yandan cumhuriyetin ilk kadın gazelhanı Ayda Sönmez ile Suzan Yakar'ın Çanakkale şehitleri için seslendirdiği ve 1930 ile 1940'lı yıllarda kaydedilen Çanakkale gazelleri de taş plaktan davetlilere dinletildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.