Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Mardin Valisi Koçak:- "Hala bu vatanı muhafaza etmek için maalesef şehitler vermeye devam ediyoruz. Bu şehitleri verdiğimiz zamanda mücadele ettiğimiz dahili ve harici bütün düşmanlar şunu bilsinler ki son nefere, son cana ve son nefese kadar bu vatanı ko

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, "Hala bu vatanı muhafaza etmek için maalesef şehitler vermeye devam ediyoruz. Bu şehitleri verdiğimiz zamanda mücadele ettiğimiz dahili ve harici bütün düşmanlar şunu bilsinler ki son nefere, son cana ve son nefese kadar bu vatanı korumaya devam edeceğiz" dedi.

Mardin Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen programda konuşan Vali Koçak, 18 Mart'ın önemini bugün ise 101'inci defa anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Şehit yakınlarının Çanakkale'yi daha fazla idrak ettiğini belirten Koçak, "Mardin'de milletimizin birliği ve beraberliği, vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu, evlerinde rahat uyuyabilmeleri, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını gerçekten idrak edebilmeleri için canlarını feda eden 26 kardeşimizin acısını da son 7-8 ay içerisinde hep beraber yaşadık. Bütün kardeşlerimiz şehit olduğunda onların aileleri ile beraber, bu acıyı yüreğimizde hissettik. Sizlerin yakınlarınızı kaybettiğinizde bu vatana kurban ettiğinizde hissettiğiniz acıları yakın zamanda onlarla beraber teker teker hissettik. Şehitlik çok kıymetli bir şeydir. Sizler bize emanet olduğunuz gibi bu vatanda bizlere emanettir" diye konuştu.

Kutsal bir vatan üzerinde yaşadıklarını, vatanı korumak için şehitler vermeye devam ettiklerini söyleyen Koçak, şöyle devam etti:

"Hala bu vatanı muhafaza etmek için maalesef şehitler vermeye devam ediyoruz. Bu şehitleri verdiğimiz zamanda mücadele ettiğimiz dahili ve harici bütün düşmanlar şunu bilsinler ki son nefere, son cana ve son nefese kadar bu vatanı korumaya devam edeceğiz. Bunun örneklerini bugün görüyoruz yarında göreceğiz. Bu vatanı sizlere bırakmaya hiç niyetimiz yok. Yüz yıl önceki hesabı kapatmaya çalışıyorsunuz, bu hesabı sizin istediğiniz gibi değil Cenabı Allah'ın istediği gibi kapatacağız."

İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül ise Mardin'de birden fazla etnik kökene sahip insanların bir arada yaşadığından dolayı örnek gösterilen bir şehir olduğunu söyledi.

Şehit olmanın yüksek bir mertebe ve ender bir nimet olduğunu söyleyen Akgül, "Cenabı Allah'ın bu memlekete özel muamelesi var. Şimdiye kadar Çanakkale'de muhafaza etti, İstiklal Harbinde muhafaza etti, Kıbrıs Harekatında yardım etti. Allahü Teala bu ülkeyi ve milleti muhafaza edecektir. Şehitlerimize üzülüyoruz, ciğerimiz kan ağlıyor ama moralimizi bozmuyoruz, dimdik ayaktayız. Allah'ın yardımıyla bu hengameden de geçecek, bu vartayı da atlatacak, Cenabı Allah'ın lütfu ile kardeşliğimizi başaracağız. 78 milyon önce İslam Alemine örnek olacağız sonra dünyaya örnek olacağız" ifadelerini kullandı.

Programa, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.