Şehitlerimiz Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehitlerimiz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Tankçı Çavuş Suna ve Uzman Erbaş Yiğit, Piyade Er Çankaya ve Kavcı toprağa verildi

 Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Tankçı Çavuş Ahmet Suna'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde düzenlenen törenin ardından defnedildi.

Şehidin bayrağına sarılı naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan helallik alınmak üzere Türkoğlu ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Türkoğlu mezarlığının yanındaki alana getirilen Suna’nın naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Şehit Tankçı Çavuş Ahmet Suna'nın cenazesi, namazın ardından Türkoğlu Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi. Şehidin 14 yaşındaki kardeşi Mehmet'in tören boyunca ağabeyinin beresini taktığı görüldü.

Uzman Erbaş Yiğit son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

Isparta Valiliği önündeki Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene sedyeli sandalye ile katılan şehidin annesi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Sen şehit oldun yavrum. Anasının kuzusu..." dedi. Gülfidan Yiğit'in güneşten etkilenmemesi için üzerine Türk bayrağı tutularak gölge yapıldı.

İl Müftüsü Galip Akın, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, şehidin FETÖ'nün darbe girişiminden sonra izin alarak geldiği memleketinde "demokrasi nöbetlerine" katıldığını söyledi.

Cenaze namazının ardından top arabasında bir süre taşınan şehidin cenazesi, daha sonra Karaağaç Mahallesi'ndeki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Afyonkarahisar şehidini uğurladı
Şehit olan Piyade Er Tayfur Çankaya'nın cenazesi de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyünde toprağa verildi.

Şehit Çankaya'nın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, "Ya sirenler birgün benim için çalarsa" yazısı paylaştığı öğrenildi. Bu yazı nedeniyle şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, eve getirildiği sırada sirenler çalındı.

Şehidin bulunduğu ambulansa alınan baba Ömer Çankaya, "Oğlum beni nerelere bırakıp gidiyorsun, ben senin ayaklarının altını öperim." diyerek gözyaşı döktü. Anne Şerife Çankaya da yanındaki bayan askeri görevliye sarılarak ağladı.

Helallik alındığı sırada fenalaşan baba Ömer Çankaya'ya, sağlık ekipleri müdahale etti.

Babaevinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyüne götürüldü.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, sloganlar eşliğinde götürüldüğü köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Piyade Er Bayram Kavcı son yolculuğuna uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Piyade Er Bayram Kavcı için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara'ya bir dizi ziyarette bulunmak üzere gelen Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen el-Ghanim de törene katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Piyade er Bayram Kavcı'nın naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu.

Aile yakınları, askeri tören geçişi sırasında asker selamı vererek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Çorum'dan vatana bir asker daha" şeklinde sloganlar attı.

Tekbirler eşliğinde cenaze aracına konulan 21 yaşındaki Şehit Kavcı'nın naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.