Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Özdemir'in cenazesi memleketi Niğde'de defnedildi

NİĞDE (AA) - Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, gece saatlerinde Adana'dan karayoluyla Niğde Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Buradan Merkez Dere Mahallesi'nde ikamet eden ağabeyi Esen Özdemir'in evine getirilen şehit için helallik alındı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

Niğde Belediye Başkanlığına ait cenaze aracıyla kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu.

Tabutun başında nöbet tutan bir askerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan namazın ardından Niğde Şehitliği'ne defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Hareket Daire Başkanı Tuğgeneral İbrahim Lütfi Nuhoğlu, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.