“Şehr-i Medeniyet” Konya’ya hazırlanıyor ÖZEL

“Şehr-i Medeniyet” Konya’ya hazırlanıyor ÖZEL
Bu projeyi Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapmak isteriz. Projenin ana hatları belli. Bu ana hatlara ilave olarak gerçekleştirilecek etkinlikler de olabilir.

İstanbul’da Medeniyetler Defilesi ismi ile başlayan proje Konya’da Şehr-i Medeniyet olarak devam edecek. Projeyi hazırlayan ve uygulamaya koyan Medyadoktoru, başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere çok sayıda Türk oyuncuyu ve Türk dizisini yurtdışında tanıtmış ve tanıtmaya devam eden bir yapım organizasyon firması. Firma ayrıca dünya genelinde günde 200 milyon izleyiciye ulaşan, Ortadoğu’nun en büyük medya kurumlarının da temsilciliğini yapıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konya, bu proje ile bir kez daha dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Projeyi ve Medyadoktoru’nu Savaş Uğurlu ile konuştuk…

yapimci-savas-ugurlu-.jpg

                                            

Organizasyonu daha kolay ve daha fazla ses getirecek projeler varken neden Şehir-i Medeniyet? Projenin amacı ne?

Bu projeyi ülkemizin önemli değerlere sahip olduğunu ve kültürel açıdan dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olduğumuzu tüm dünyaya anlatmak amacıyla yapıyoruz. Şehr-i Medeniyet projesinin ilkini 28 Mayıs’ta Milli Saraylar Şale Köşkü’nde Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Nilüfer Kurt, Tuğçe Sarıkaya gibi alanında en önemli modellerin yer almasıyla gerçekleştirdik. Madem kültürel bir iş yapıyoruz bu en iyi şekilde ve uluslararası platformlarda izlenmeli, bilinmeli diye düşündük. Projemizi kaliteden ödün vermeden, destekçilerimizin de katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Medyadoktoru Yapım Firması olarak kültürümüzü ve kültürümüzün içinde yer alan değerlerimizi tüm dünyaya medya aracılığı ile duyuruyoruz ve duyurmaya devam ediyoruz. 

moda-tasarimcisi-gulnur-gunes-.jpg

 

Bu projeyi uygularken İstanbul ve Gaziantep’ten sonra Konya’yı tercih etmenizin sebebi ne?

Konya’yı es geçmek Mevlana’ya, Mevlana kültürü ile büyümüş bizlere ve yeni yetişen nesile saygısızlık olurdu. Medeniyetin bir diğer adıdır Konya. O önemli şehirde yapılacak bir projeyi tüm dünyaya duyurmak ve yurt dışında bilmeyenlere Konya ile Türk medeniyetlerini anlatmak amacıyla Konya’da da Şehr-i Medeniyet Konya Projesini gerçekleştireceğiz. Konya kültürü ile Osmanlı ve Türk kültürünü kumaşlarla harmanlayıp ortaya çıkacak tasarımları dünyanın ilgisini çekecek şekilde düzenlediğimiz bir defile ile sunuyoruz.  En önemlisi ise biz magazinsel bir iş yapmıyoruz. Bunu herkesin ayırt etmesi lazım. Medyadoktoru Yapım kültürel işlere imza atan bir firma. Televizyon projesi ve 2015 yılının ortasında çekeceğimiz sinema filmi de bu konseptlerde olacak.

Her defile farklı bir tasarımcı ve ekiple mi gerçekleşiyor?

Ekibimiz çok profesyonel kişilerden ve danışmanlardan oluşuyor. Ayrıca hangi ilde proje yapacaksak o ilde ehlileşmiş isimlere danışarak projenin tasarımlarını yapıyoruz. Sabit 25 tasarımımız bulunuyor. Anadolu topraklarından geçmiş tüm medeniyetlerin kültürlerini tasarlanan kıyafetlerle günümüze uyarlıyoruz. Projemizin tasarımcısı Gülnur Güneş’tir. Konya’ya özel tasarımlarımızı yine özel bir konseptle sunmaya hazırlanıyoruz.

Projenin içeriğinde başka neler var? Konya’dan ve Konyalı’dan ne bekliyorsunuz?

Bu projeyi Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapmak isteriz. Projenin ana hatları belli. Bu ana hatlara ilave olarak gerçekleştirilecek etkinlikler de olabilir. Bizler dünyanın en önemli basın kuruluşlarını ve isimlerini Konya’ya getirmek için görüşmelere başladık. Belediyemiz işbirliği ile projeyi Ocak 2015 sonu yapmak isteriz. Görüşmelerimiz devam ediyor.

10330228_725165884211935_8704666739655689151_n.jpg

Medyadoktoru’ndan da bahseder misiniz?

Geniş bir hizmet ağımız mevcut. Kültürel çalışmalar önemli bir yer oluşturuyor. Bunun yanı sıra, medya kuruluşlarına haber servisi yapıyoruz.  Medyadoktoru, Türkiye’de yayınlanan dizileri yurt dışına göndererek birçok Türk oyuncuyu ve Türk dizisini yurt dışında tanıttı ve tanıtmaya devam ediyor.  Ayrıca, dünya genelinde günde 200 milyon izleyiciye ulaşan, Ortadoğu’nun en büyük medya kurumlarına İstanbul temsilciliğini de sürdürmeye devam ediyor. Firmamız, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında yer alan uluslararası televizyon, gazete, dergi ve internet haber portallarına haber servisi ve röportaj çalışmaları gerçekleştiriyor.

Türk Firmaların yurt dışında tanıtımı için neler yapıyorsunuz?

Basın danışmanlığı hizmetimiz de mevcut.  Medya Doktoru Yapım firması, birçok kurum ve kuruluşa ulusal, uluslararası basın danışmanlığı hizmeti de vermeye devam ediyor. Kişiye özel ya da sektöre yönelik verilen basın danışmanlığı hizmeti, uzman kadro eşliğinde yürütülüyor. Kendi bünyesinde çalıştırdığı aktif gazeteciler, kameramanlar ve foto muhabirleri vasıtasıyla birçok ulusal ve yabancı televizyon, internet ve yazılı medyada, bir adım önde olmanın avantajını sağlıyor. Uluslararası PR çalışmalarında ise  çalıştığı kurum ve kuruluşların yayınlanmasını istediği basın bültenlerini birçok yabancı dile çevirerek dünyanın her noktasındaki medya yöneticilerine mail atıp haberin çıkması ile alakalı takibi gerçekleştiriyor. Medya Doktoru, servis ettiği haberin yayınlandığı küpürü ya da görseli de haftalık, aylık olarak müşterilerine rapor ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.