Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehre iki ayrı pencereden bakış

Şehre iki ayrı pencereden bakış

Havalar iyiden iyiye ısındı. Allah’tan orucun yarısını geçtik ve yeni bir bayram heyecanının havasına girdik. Siyasi belirsizlik iş dünyasını tedirgin etmeye devam ediyor. Bu siyasi sıkıntı, bürokratlar açısından da farklı bir koltuk gerginliği oluşturmuş durumda. Ama Ak Parti, başta Ankara olmak üzere her Bakanlık bünyesinde işin başından itibaren seçimin ardından yeni görevlendirmeler, ya da istifalar nedeni ile bırakılan makamlara yeniden eski makam sahiplerini dün itibari ile iade etmeye başladı. Yarın bir gün şehrimizde bunun yankılarını hep birlikte göreceğiz inşallah.

Durum böyle olunca biz de yine sizlerin uyarısı ile şehir merkezinden iki farklı konuyu köşemize taşımaya çalışacağız.

foto-1-054.jpg

Bu fotoğraf karesini üniversitede çok sevdiğim saydığım, takdirle heyecanla izlediğim bir tarihçi hocam paylaşmış.

Altına da anlayanın anlayabileceği ve dersini çıkaracağı şu cümleleri ilave etmiş;        

Konya’nın göbeğinde Türbe duvarı. Tarihe saygı bu kadar işte, kim bilir kimin eseri?

Karasungur Türbesi!...

Ah hocam ah, artık kendimize saygımızı yitirmiş durumdayız. Kim kime ne diyebiliyor ki?

***

foto-2-055.jpgfoto-3-030.jpgfoto-4-013.jpg

Bu fotoğrafları da Kürden Mahallesi Gelinalan sokaktan bir okurumuz bizimle paylaşmış. Burası Lütuf camiinin bulunduğu yer imiş.

Vatandaşımız diyor ki;

“Uğur abi burası için demiyorum. İş yani Meram meselesi değil. Bizim her semtte, her sokakta olabilecek bir konu. Bir, görüldüğü gibi yeni ve güzel bir çalışma yapılıyor. Güzelce parke taşları döşeniyor. Aradan bir ay geçiyor. Parke taşlı yolun ortası çöküyor.

İki, asfalt ile parke taşlarının arasındaki bölüm bir ayı geçti hâlâ yapılmıyor. Biz millet olarak bir işi niye yarım yamalak yaparız ki? Ayrıca yaptığımız bir işi niye tam olarak zamanında yapıp bitirmeyiz ki? Geçen bu ara zamanda yapılanlarda bozuluyor. Yapıyoruz bitiriyoruz yeni bir çalışma için yeniden bozuyoruz. Bizde bir sıkıntı mı var ki?

……….

Biz okurumuzun bu sorularına yorumsuz geçip, yarın yeniden birlikte olabilmek ümidi ile hoşçakalın diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Susmak dayanılması çok güç bir cevaptır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler mübarek günde ellerini camdan dışarı çıkartıp sigaralarının küllerini dışarıya silkelemediği zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR