Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehri turlamaya devam ediyoruz

Şehri turlamaya devam ediyoruz

Pazara kadar siyasetin s’sini yapmadan şehri yazmaya devam ediyoruz inşallah.

 

foto-1-078.jpg

Bu fotoğrafı yine bir okurumuz bizimle paylaşmak istemiş.

Sonra dönüp kendisine burasının neresi olduğunu sorduk. Adresi aldıktan sonra da kendimiz gidip burayı gözümüzle görelim istedik. Evet kendimizde gördük. Aynen fotoğraftaki gibiydi.

Burası eski sanayinin ilerisindeki perşembe pazarı olarak bilinen yer. Yani Lamcı Alt Geçidi’nden geçip sağa dönerek mobilyacılara giderken solda kalan kısım. Bankaların olduğu yerin caddeye bakan kısmı. Fotoğrafta da görüldüğü gibi korkuluklar yerlerde dubalar sökük vaziyette. Görüntü kirliliği bir yana bakımsızlıktan da geçtik bu bölgenin hareketli ve başarılı iş dünyasına adına gerçekten üzücü bir durum.

GAR KARŞISINDA KORKUTAN METRUK EV

Çünkü buralarla hiçbir alakası olmayan sade vatandaşın bile dikkatini çekmiş baksanıza.

 

foto-2-077.jpg

 

foto-3-041.jpg

 

Burası da Meram’da Garın tam karşısında üstüne üstelik de İhsan Özkaşıkçı ilkokulunun duvar komşusu. Ev terk edilmiş. Kapı pencere cam çerçeve inmiş. Sahipsiz bir ev imiş. Mahalle sakinleri ile çocukları da burada okuyan velilerin bu metruk yapının ya yıkılması ya da daha ciddi bir şekilde koruma altına alınmasını istiyorlar. 

foto-4-019.jpg 

Tehlikeli olmuşunun yanı sıra bu bölgeye de yakışmayan bir bina olduğunu bizlerde fotoğraflardan anlayabiliyoruz.

……

İki ayrı sıkıntılı durumu yazdıktan sonra birde Adliye hattında çimlerin üzerinde giden tramvayımızdan söz ederek bugünü noktalayalım.

Yanılmıyorsam 8-9 yıl öncesi idi. Tramvayın nasıl bir alet olduğunu, nasıl gidip geldiğini gelip bizden öğrenen Kayseri’nin üç ayrı hatta yeşil çimlerin üzerinde kırmızı güllerin arasında tramvay turunu o günlerdeki köşemizde paylaşıp Tahir Başkan’a sitem etmiştik.

Eeee bugün bizde çimlerin üzerinde ve iki ayrı hatta gittiğimize göre Büyükşehir Belediyesi’nin bu ekibine teşekkür edelim değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En kötüden iyiyi öğren ama en iyiden kötüyü öğrenme..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otellere AVM’lere girerken yapılan güvenlik kontrolünde güvenlikçilere saygılı olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz, 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR