Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehrimiz adına biz bunları bir kez daha yazmak zorundayız!

Şehrimiz adına biz bunları bir kez daha yazmak zorundayız!

Başta kağıt olmak üzere hurda toplayan motorların hatta dört tekerlekli araçların şehir merkezinin göbeğinde sabah saatinde de öğle saatinde de, hele hele akşamları farsız olarak inanılmaz bir şekilde tehlike saçtıklarını bu köşemizden dile getirmiştik.

Biz okurlarımızın bizi uyarması ile bizzat konunun takipçisi olmuş ardından da konuya şahit olarak bu sütunda yazmıştık.

Gel gelelim bu konuda ciddi hiçbir adımın atılmadığını üzülerek yaşıyoruz.

“Yok, canım hadi oradan olur mu öyle bir şey?” asla demeyin. Buyurun yine bizzat kendimizin kırmızı ışıkta beklerken biri Vatan Caddesinden, biri de Dedeman’dan Kerkük Caddesine gelirken ki ana caddeden çektiğimiz iki kare.

foto-1-097.jpgfoto-2-092.jpg

………

Biz bu şehirde polisin özellikle de trafik polislerinin bire bir iyi niyetle sadece kendi görev alanları içinde değil trafik ve huzur adına nasıl fedakârca çalıştığının çok iyi bilincindeyiz.    

Ancak özellikle şehir merkezinde trafik kurullarına uygun olmayan bırakın motorlu araçları, bisiklete motosiklete göz açtırmayan bunun içinde çok iyi yapan ve hep dua alan polisimiz bu tehlikeli duruma niye göz yumuyor? Bunu anlamış değiliz.

Bir yetkili çıkar “Kim dedi göz yumduğumuzu?” diyebilir.

Ama bakın iki ana cadde ve iki ayrı günde çekilmiş iki ayrı kare.

Bu şehirde trafik polisi süper iş yapıyor.

Hız, ışık ihlali, yasak park konusu gibi durumlarda fedakârca çalışırken bu durum neden bir türlü önlenemiyor diye de insanın aklına gelmiyor değil.

Biz yine de iyi niyetli olalım bizim gördüklerimiz istisnalardır diyelim ve hep birlikte dua edelim ki bu durum yarın bir gün bir garibin başını yakmasın.

KTO ÖNÜNDEKİ POLİSLERE BİR TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR

Bakın bunları gören göz güzellikleri de görür. Mesela her Allah’ın günü özellikle sabah saatlerinde trafiğin yoğun olduğu saatlerde Ticaret Odası’nın önündeki kavşakta görev yapan ekip otosu var. Tahmin ediyorum ki bu ekip sabit değildir. Sabitse de helal olsun onlara.

İşte tam bu noktada yolun üç şeridi Nalçacı yönüne gider, iki şeridi ise Hacı Veyiszade önünden Ata Petrol yönüne. Ancak tam bu noktada yolun sağında belediye otobüs durağı ve dolmuş durağı olduğu için otobüs ve dolmuşlar mecburiyetten uyanık sürücülerde dördüncü şeride girip ışığın yanması beklerler. Dolayısı ile trafiğin sağdan akışını engellerler. İşte trafik polislerimiz elleri ile akışı sağlıklı sağlama adına soğukta, yağmurda, çamurda elleri ile yolu babalarla bölüyorlar trafik akıp gidiyor, yoğunluk azaldığı zamanda o babaları elleri ile tekrar tek tek toplayın ekip otosunun arkasına koyuyorlar.

Buna da tek kelime ile şapka çıkartılır.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar ikiye ayrılırmış, vaktini beşe ayıranlar ile vaktini boşa ayıranlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Mağaza ve dükkan önlerini kasa, tabure ya da yazılarla kapatıp yaya ve araç trafiğini engellemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR