Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARI

ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARI

Bugün yine izninizle yine farklı farklı konulara değinmek istiyorum. Hatta bu konulardan iki tanesi de iki güzel ilçemizden.

KADINHANLI OKURUMUZUN RİCASI VAR

Bizi okuyan takip eden ve en önemlisi de bize güvenen dostlardan Allah razı olsun. İşte geçtiğimiz hafta bir okurumuz önce şu fotoğraf karelerini bize gönderiyor

fotoo-1-001.jpgfotoo-2.jpgfotoo-3.jpg

“Uğur abi bugün Kadınhanı Otogar’dan Adliye’ye gittim. İnan abi oranın yolları çok kötü hatta çok çok kötü. Buradaki tanıdıklarımla görüştüm 8-9 aydır yapılmamış. Abi eğer bana kızmaz isen ben buranın resimlerini çektim abi bunu yazar mısın bilmiyorum. Abi ama inan buradaki insanlar yollardan baya sıkıntılılar. Kış geldi kalır artık diye söylediler. Durumu bir dile getir misin? Çok  dua alırsın abi”….

Biz hem bize bunları gönderen okurumuza teşekkür ediyoruz. Hem de buradan durumu ilçe yöneticilerimize ve siyasilere duyurmak istiyoruz. Ve inanıyoruz ki kar kış gelmeden bu güzel insanların sorunu çözülecektir. 

BOZKIRLILAR BU ANAOKULU

İNŞAATININ BİTMESİNİ BEKLİYORLARMIŞ

Dedik ya Konya’nın içinden ilçelerinden Türkiye’nin farklı yerlerinden hatta çok farklı kıtalardaki Konyalılardan hatta Konya’da yaşamış isimlerden bize farklı bilgi akışları oluyor.

Önceki akşamda Bozkır’da tanıdık bir isimden bir konu ve fotoğraflar geldi.

Bozkırlı dostumuz önce şöyle diyordu;

“Uğur abi Remzi Demirci Anaokulu inşaatı maalesef gereken ilgiyi görmemekte ve inşaat çok yavaş ilerlemekte. İnşaatın yavaş ilerlemesi sonucu, maalesef bazı kendisini bilmezlerin gittikleri yer haline geldi. Daha da üzücüsü özellikle akşamları hava karardıktan sonra bazı kişilerin içki içtikleri, bazı öğrencilerin de buluşma noktası olmuş durumda. Buranın bekçisi de olmadığından, elektrik kabloları çalınmış, tuğlaları kırılmış vaziyette. Dolayısıyla fazladan maliyetler oluşmuş durumda. Bu anaokulu bittiği takdirde Bozkır’ın büyük bir ihtiyacını giderecek. Ama neden olduğunu bilmediğimiz şekilde inşaat çok yavaş ilerliyor. Sizden ricamız buranın bir an önce bitirilmesi hem eğitime kazandırılması hem de bu kötü durumdan ilçemizin kurtarılmış olması”…

fotoo-4.jpgfotoo-5.jpgfotoo-6.jpgfotoo-7.jpg

BU ŞEHRİN ÇOK GÜZEL İNSANLARI VAR

Dün bizim için gerçekten çok güzel ve dolu dolu bir gün idi. Önce PUSULA Web TV için Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Hoca ile birlikte idik. Mustafa Hoca çok dolu imiş. Canlı yayında rektör hoca ile öyle şeyler dedi ki. Bunları bugün gazetemizde uzun uzadıya vereceğiz.

Daha sonra MİS GROUP’a uğradım. Çünkü Özkan ailesi yeni ofislerine taşınmış biz ise bir türlü kendilerine “Hayırlı olsun” diyememiştik. Burada baba Özkan, Salih abimiz ve kardeşi ile birlikte uzun uzadıya şehri ve ülkemizi konuştuk. Bu arada genç idealist isim Sedat Göncü sohbete dahil oldu. Konu Suriye’den Kuzey Irak’a kadar genişledi. İnanılmaz samimi ve hoş bir sohbetti.

Buradan ayrılırken hızla değerli abimiz Veli Öncan Bey’e bir gün önceden söz verdiğimiz davetine icabet ettik. Hepimiz karizmatik işadamı yerel siyasetçi STK’ların duayen ismi Veli ÖNCAN abimizin konuğu idik. Burada muhteşem bir grup vardı. Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali GÖKPINAR Bey, şehrimizde altın ve kuyumculuk denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden Şeref NALCACIGİL, iş adamı gönül büyüğümüz Seyit BÜYÜKKAPANCI, yine iş ve sosyal hayatın sevilen ismi İ. Hakkı KOLAT, bu ekibin önemli isimlerinden Ö.Faruk MEYDAN abimiz, turizmci Balıkçılar Otel’in sahibi Hasan BALIKÇILAR, iş ve siyaset adamı Musa UYARASLAN ve abimiz Mümtaz YILMAZ Bey.. Kısaca alanlarında hep örnek olmuş Konya gibi zor bir şehirde hep ayakta dimdik kalmış isimlerle yaklaşık iki saat birlikteliğimiz oldu.

Buradan ayrılıp koşarak gazeteye giderken öylesine mutlu ve huzurluydum ki.

Çünkü bu isimlerden hep pozitif enerji almış gelecek adına ümitlenmiştik.

Sizler gibi mütevazi isimler hep var olsun inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Edep aklın tercümanıdır. Herkesin edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar değerlidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı’da Yeşil Meram Kavşağı’nda solu dönüşün ve U dönüşünün yasak olduğu kavşakta motor sürücüleri de bu yasak kuralına uydukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR