Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARI İLE ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARI İLE ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Şehri seviyoruz dedik isek, insanımızı seviyoruz diyorsak hep mi sorun yazacağız Allah aşkına.

Yok yine kısa bir mola verip bugün sizlere ilk kez tanıdığım çok güzel bir insandan söz ederek yazımıza başlamak istiyorum. Ondan sonrası ise Allah kerim.

PROF. SERDAR GÖKTAŞ DİYE BİR HOCA TANIDIM

Geçtiğimiz hafta sonu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden çoktandır bizi arayıp sormayan bir dostum aradı. Şudur budur derken, “Uğur abi her yere gidiyorsun geziyorsun. Bizim müthiş bir dekanımız var Serdar Hoca, tanıyor musun?” diye sordu. Aklıma hemen bizim tanıdık ismin “Serdar Hoca ile bir işi mi var ki?” sorusu geldi. Hemen “Tanımıyorum, bilmiyorum” dedim.

Abimiz, “Uğur abi Serdar Hoca ile kesinlikle tanışmalısın” deyince atlayıp gittim. Evet Tıp’ın dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş Hoca ile “Selamünaleyküm … Aleykümselam” diyerek tanıştık. Önce bir ıhlamur ardından da sade kahve sohbetinde bulunduk. Hocanın hastaları olduğu için kendisini fazla rahatsız etmedik. Kimse kusura bakmasın bir insanın gözünün içine bakarak üç dakika sohbet edeyim Allah için o insanı tanırım. Haaa yüzde doksan dokuz tanırım yüzde 1’de yanılırım. Öyle kolay kolay da “yanıldım, kandım, şaşırdım” demem. Zaten bu benim bir meziyetim değil Cenab-ı Allah’ımın beni çok sevmesi ve korumasındandır.

Neyse Selçuklu Tıp’tan ayrılırken o kadar huzurluydum ki. Rektör Mustafa Şahin Hoca tam isabet müthiş bir ismi fakültenin başına getirmiş.
Allah kimseyi buralara düşürmesin ama yokluğunu da göstermesin.

Çünkü dekan hocayı yeni tanıdım ama yöneticilerinden doktorlarına, sağlık ekibinden temizlik görevlilerine kadar fakülte inanın dört dörtlük.

Allah’ım bizi düşürecekse de böyle güzel ve iyi insanların eline düşürsün diyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’İN SAATİ Mİ ŞAŞMIŞ?

foto-1-211.jpgfoto-2-188.jpg

Buyurun yine duyarlı bir dostumuz bir okurumuz üşenmemiş iki ayrı kare çekmiş bize göndermiş ve altına da bir güzel döşenmiş: Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında Zafer Meydanına yaptırılan “Yer Saati” zamanı yanlış gösteriyor. Ulusal saat ayarının yaklaşık 25 dakika ilerisinde olan saati gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizlemiyorlar.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılan Kazım Karabekir Caddesi üzerine 2006 yılında yaptırılan yer saati bugünlerde zamanı yanlış gösteriyor. Ulusal saat ayarının yaklaşık 25 dakika ileri zamanını gösteren saati gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizlemiyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir simge eser olarak yapılan saat, insanların yürüyüş alanları üzerinde yer alıyor olması ve geceleri ışıklandırmaları ile dikkat çekiyor.

 

6 ton yük taşıma kapasitesine sahip, 3,5 cm kalınlığında iki cam parçadan oluşan saatin çevresi 4 metre çapında siyah granit ile döşeli. Saatin korunması ise 24 saat kameralar tarafından sağlanıyor. Herhangi bir arıza ve elektrik kesintisi ile yaz-kış saati değişikliklerinde, saat uydu sistemi ile kendi ayarını yapabiliyor.”

………..

Biz inanıyoruz ki duyarlı yöneticilerimiz bu saatleri bir ayara getireceklerdir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, karlı olmak korkudan kurtarır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayanlar bebek arabalarını araç trafiğine ters yönden ve yoldan sürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR