Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehrin Güzel İnsanları Ümit Verdi

Şehrin Güzel İnsanları Ümit Verdi

PUSULA Gazetesi olarak yayın hayatına başlamamız münasebeti ile saatlerimizi dakikalarımızı dostlarımız ile dolu dolu geçiyoruz.

Önceki gün de dün de aynen böyleydi. Mesela dün sabaha rektörümüz Sayın Hakkı Gökbel Hoca ve Basın müşaviri Kerem Pulgat ile başlıyorduk. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel hocam için her yerde her zaman için söylediğim bir ifadem vardır. “Konya, Ankara ve İstanbul’da çalıştığım onca rektör arasında ben böyle mütevazı böyle içten böyle samimi bir rektör görmedim. Böyle bir rektörle çalışmadım.”…

Biliyoruz ki bırakın dışarıdan üniversite bünyesinde bile Sayın Rektör için bizim yukarıda sarf ettiğimiz cümleler kullanılmayabilir. Hatta bu yazıyı okurken bize katılmayanlar olabilir. Elbette “herkes Hakkı Hoca’yı bizim gibi sevecek” diye bir şey yoktur. Üniversite’nin üst düzey yönetiminin her yaptığı doğru da değildir. Buna ben de katılırım. Bizim teşhisimiz Hakkı Hoca’nın insani yönleri ve iyi niyeti konusundadır. Güne böylece hocamın hoş sohbeti, iyi niyeti ve duası ile başlıyorduk.

MÜSİAD’IN EN GÜÇLÜ

ŞUBESİ KONYA İMİŞ

Hakkı Hoca’dan sonraki konuklarımız MÜSİAD Başkanı Dr. Lütfi Şimşek abimiz, Başkanvekili Mehmet Ali Korkmaz Bey ile meslektaşımız aynı zamanda Cuma Toplantıları Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu idi. Bizim kabullerimiz farklı bir samimiyet havası içerisinde geçiyor. İnşallah bu havamızı da koruruz. MÜSİAD ile ilgili hiç bilmediğim bilgileri Lütfi abimizden alıyordum. Mesela MÜSİAD çatısı altında en güçlü ve büyük ilin Konya olduğunu dün öğrendik.

MHP’Lİ KONUKLARIMIZI ÇOK

GENÇ VE DİNAMİK BULDUK

“Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan bir başka dost grubu ise MHP Konya İl Başkanı Av. Tarık Taşcı, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Altunel ve il teşkilatı üyeleri idiler. Bu ziyaret öğle saatine geldiği için ve bizde köşemizden tüm dostlarımıza gazetemizin adresini “Mescidin yanında etli ekmekçinin üzerinde” dediğimiz için hem etli ekmeğimizi, bıçak aramızı yedik hem de bol bol sohbet ettik. Tarık Başkanı yıllardır tanırım. Gerçekten dört dörtlük bir insandır. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Altunel ile ilk kez karşılaşıyorduk. Ama başkanı tahminlerimden de öte iddialı, çalışmaya hevesli ve de azimli buldum. Allah herkesin kalbine göre versin diyoruz.

DOST MUHASEBECİLERİ SEVİYORUM

Bizi yıllardır yazılarımızdan takip eden okurlarımız bilirler. Hep polisten, askerden, hakimden, savcıdan, avukatlardan tırsarım. Bir o kadar da maliyecilerden dolayısı ile muhasebecilerden de korkarım. Amaaa eski Başkanlardan Ahmet İçyer’den bu yana çok samimi ve sıkı dost olduğum dostlarımız, arkadaşlarımız vardır. Tıpkı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Başkan Yardımcısı Ramazan Bayram ve İsmail Kırgız gibi. Bu insanlardan korkmak öyle dursun onlarla sohbet ettikçe yeni yeni şeyler öğreniyorduk.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şen adam güneşe benzer, girdiği yeri aydınlatmış olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kırılan kalbi bir daha kazanamayacağımı anladığımız zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR