Sektörel su ve atıksu istatistikleri

Sektörel su ve atıksu istatistikleri
Türkiye'de 2014'te su kaynaklarından 14,7 milyar metreküp su çekildi

ANKARA (AA) - Belediyeler, köyler, imalat sanayi iş yerleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri ve maden işletmeleri tarafından 2014 yılında 14,7 milyar metreküp su doğrudan su kaynaklarından çekildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin ''Sektörel Su ve Atıksu İstatistikleri''ni açıkladı.

Buna göre, doğrudan su kaynaklarından çekilen suyun yüzde 55'i denizden, yüzde 13,8'i barajlardan, yüzde 14,1'i kuyudan, yüzde 9,4'ü kaynaktan, yüzde 5,4'ü akarsudan, yüzde 2,1'i göl ve göletlerden, yüzde 0,1'i ise diğer kaynaklardan çekildi.

- 12,7 milyar metreküp atıksu deşarj edildi

Belediyeler, köyler, imalat sanayi iş yerleri, termik santraller, OSB ve maden işletmeleri tarafından 2014'te doğrudan alıcı ortamlara 12,7 milyar metreküp atıksu deşarj edildi. Alıcı ortamlara deşarj edilen atıksuyun yüzde 77,7'si denize, yüzde 18,4'ü akarsuya, yüzde 0,9'u foseptiğe, yüzde 1'i baraja, yüzde 0,8'i göl ve göletlere, yüzde 0,3'ü araziye, yüzde 0,9'u ise diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.

- Deşarj edilen atıksuyun yüzde 77'si arıtıldı

Belediyeler, köyler, imalat sanayi iş yerleri, termik santraller, OSB ve maden işletmeleri tarafından deşarj edilen atıksuyun yüzde 62'sini soğutma suları, yüzde 38'ini ise soğutma suları dışındaki atıksular oluşturdu.

Soğutma suları hariç doğrudan alıcı ortamlara deşarj edilen atıksuyun yüzde 77'si arıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.