Sektörün Önde Gelen Firması Öztürk Teknik Hırdavat: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

Sektörün Önde Gelen Firması Öztürk Teknik Hırdavat: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Öztürk Teknik Hırdavat Yönetim Kurulu Başkanı, A Rekor A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu Meclis Üyesi olan ve Konya sanayisinin iyi yerlere gelmesinde emeği geçen Hüsnü Öztürk ile samimi bir röportaj yaptık.

Sizi tanıyalım öncelikle…

1972 yılında Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü kasabasında dünyaya geldim. 1990 yılında Çumra Endüstri Meslek Lisesi Torno-Tesviye bölümünden mezun oldum. 1996 yılında bir dostun tavsiyesiyle işim gereği teknik hırdavat işine girdim. Beş yıl bu iş yerinde çalışarak tecrübe kazandım. Buradan ayrıldıktan sonra değişik firmalarda 2010 yılına kadar çalıştım. 2010 yılında Öztürk Teknik Hırdavat’ı kurdum. Evli ve dört çocuk babasıyım.

Öztürk Teknik Hırdavat ’tan bahsedebilir misiniz?

Öztürk Teknik Hırdavat olarak öncelikle insanlara doğru, öğretici bilgiler aktarma hedefindeyiz. Günü değil geleceği kurtarma gayesi içerisindeyiz. Biz teknik hırdavatla daha çok ilgilendiğimiz için imalat bölümüne daha fazla ağırlık veriyoruz. Üretimdeki kaliteyi artırmak, müşterimizin sorununu en kısa sürede çözmek, zamanında müşterimize ulaşarak herhangi bir aksaklık yaşamamasını sağlamak en önemli özelliklerimiz ve önceliklerimiz arasındadır. Bazı firmaların Karatay Sanayi’den, Organize ’ye gelmelerinde katkımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlara hem teknik hem de destek bakımından çok yardımcı olduk. Nihayetinde sanayi sektörünün önde gelen firmalarından olduk.

Sizi diğer rakiplerinizden farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Yaklaşık dört yıllık bir firma olmamıza rağmen 18 yıldır bu sektörün içinde olmamız, bilgi birikimimiz ve edindiğimiz tecrübeler bizi farklı kılıyor. Bu yüzden de tercih ediliyoruz. Bizi diğer rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz teknik bilgiye sahip olmamızdır. Tezgâhların başına geçtiğimiz zaman işi daha hızlı ve temiz yapabilmek için yeterli altyapımız var. Biz bir imalatçının iş yerine gittiğimiz zaman imalatçının işini daha hızlı, daha pratik şekilde çözmek, ona yardımcı olmak ve iş potansiyelini artırmak amacıyla işimizi yaparız. Diğer firmalar sadece alır ve satar, amaç para kazanmadır. Ama biz müşterilere her konuda destek olarak yapamadıkları, çözemedikleri işlerini yaparak onların çözüm ortağı olmuş oluyoruz.

Sektörün durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tabiri caizse arabacı, çantacı dediğimiz şehir dışından gelen, faturası olmayan arabanın arkasında mal satan firmalarla rekabet ediyoruz. Vergi ödemeyen, işçi çalıştırmayan, kalitesiz mal üretimi yapan firmalar maalesef meydanda cirit atıyor. Biz vergimizi ödüyoruz, istihdam yaratıyoruz. Sektörde biraz gerileme söz konusu…             İşlerde azalma var, satışlarda düşüş var. Bunun en büyük sebebi az önce söylediğim gibi şehir dışından gelen satıcıları kalitesiz malı kaliteli gibi gösterip ucuza satmaları. Biz ne olursa olsun, kalitemizden taviz vermiyoruz. Bu konuma kolay gelmedik, kolay da kaybetmek istemiyoruz.

Yeni projeleriniz var mı?

Biz imalat işine girerek üç ortak birlikte A Rekor AŞ’yi kurduk. Hem Konya sanayisine katkı sağlamak hem de Türkiye ekonomisini canlandırmak için bu işe girdik. Birinci hedefimiz bu şirketi büyütmek… Ürünlerimizi yurt dışına pazarlayarak ülkemize ciddi bir gelir getirmek ve isim yapmak istiyoruz. Diğer bir yatırımımız da 2015’te yeni iş yerine geçince orada yurt dışından yapacağımız ithalatlar olacak. İyi yerlere gelebilmek için ithalat yapmak zorundayız. Bu yüzden yurt dışından ürün ithal etmek düşüncelerimiz arasında… Bununla alakalı ciddi anlamda çalışma yapıyoruz. Türkiye ve Konya sanayisine katkıda bulunma amacındayız. 2015 yılında Atiker 2 sanayisinde yeni yerimiz hazır. Yılbaşından sonra teslim olacak sanırım. Oraya geçtiğimiz zaman ithalat-ihracat limitet şirketi olmayı düşünüyoruz. Kendimizi tamamen yenileyeceğiz. Kurumsal olmanın yanında yurt dışından ithal edeceğimiz ürünleri hem ucuz, hem kaliteli olarak sanayimize sunacağız. En iyisini, en güzelini yapmak istiyoruz.

2014 yılı nasıl geçti?

2014 yılının ilk çeyreği seçimlerle geçti. Konya’da bir seçim demek milyonlarca doların gitmesi demektir. Ben şahsım adına baya bir destek verdim.  Dolayısıyla işlerimiz aksadı. İkinci çeyreğinde dördüncü ve altıncı ay arasında işler iyi gitti. Ondan sonra Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Cumhurbaşkanı seçimi araya girdi. 2014 yılındaki çalışma süremiz sadece beş aylık bir süreç oldu. 2013 yılına göre ithal iş hacmi düştü, küçülme oldu. Bu yıl yaşanan iki ayrı seçim ve gelecek yıl yapılacak olan genel seçimler, ekonomiyi neredeyse durma noktasına getirdi. Hükümet yetkililerinin yaşanan bu durağanlığa çare bulmaları gerekiyor. Faiz oranlarını düşürmeleri gerekiyor.

2015 yılından beklentileriniz neler?

Aslında 2015 yılından pek umutlu değilim ama umudumu kaybetmek istemiyorum. Hedefler her zaman büyük tutulmalı ama atılacak adımlar da sağlam olmalı Aksi takdirde ülke olarak ciddi zararlar görürüz.

Son olarak üyesi olduğunuz Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve seçimlerden bahsedelim.

Milliyetçi Hareket Partisi son seçimde %18’lik oranla Konya’da ikinci olmuştu. Eğer 17 Aralık Olayı olmasaydı, Konya’da oy oranımız %35’leri bulurdu. İnsanlar menfaatine göre oy veriyorlar. O yüzden iktidardaki partiye yönelim söz konusu. Çoğu insanla görüştüm, ekonomim bozulmasın diye oy verdik dediler. Takım tutma gibi parti tutma olayı yok. İşine gelene oy veriyorlar. 2015’te MHP’nin Konya’da oy oranının yükseleceğini düşünüyorum.

Emine Şeyma Yıldız

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.