Uğur Özteke

Uğur Özteke

SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU LİSESİ’NİN KADERSİZLİĞİ

SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU LİSESİ’NİN KADERSİZLİĞİ

Bugün yine üç ayrı okurumuzdan gelen istek ve şikayet konusu ile haftaya başlıyoruz

NALÇACI RENKLENDİRİLEMEZ Mİ?

Zaman zaman düşünce ve fikirlerini bizimle paylaşan okurumuz Taner Bey bize gönderdiği bilgi notları ile yine güzel pencereler açıyordu.

Taner Bey özetle şöyle diyordu;

“Merhaba Uğur abi daha öncede size farklı mailler attım ve sizde bunları yayınladınız, ilginiz için teşekkür ederim.

Daha önce de belirttiğim gibi biz Konya olarak bir Antalya kadar olamadık.

Örneğin Antalya Belediyesi ana cadde üzerinde olan bütün çok katlı binaları tek renge boyamıştır. Mavi beyaz rengine. Bizim de Nalçacı Caddesi üzerini aslında tek renge yeşil beyaz rengine boyatabiliriz.

Alanya ilçesindeki cadde üzerindeki otoparkların gelirleri Alanyaspor’a veriliyor bizde de Konyaspor’a verilebilir.

Ekmek israfında da önlem almalıyız. Örneğin Alanya Belediyesi gibi çöp konteynırlarının yanına bayat ekmek için küçük bir kutu konulabilir. Hiç olmazsa çöpe atılmaz bayat ekmekler.

foto-1-364.jpg

KETENCİ SANAYİ SİTESİ ARKASINDAKİ AÇ KÖPEKLER

Sanayici bir abimiz hafta sonunda bir bilgi notu ile birlikte onlarca fotoğraf gönderiyordu. Mustafa abimiz şöyle diyordu;

“Uğur bir konu ise şöyle;

Yanılmıyorsam bayramdan önce idi. Ketenci Sanayi Sitesi arkasında Kayacık Muhtarına ait koyun sürüsüne başıboş köpekler saldırmış. Üzülerek söylüyorum 40-50 adet koyun telef olmuş. Bu köpeklere bir çare bulunacak mı?

foto-2-321.jpgfoto-3-213.jpgfoto-4-137.jpg

 

foto-5-081.jpgfoto-6-041.jpg

BİR VELİNİN SERZENİŞİ

Bir anne ise şunları yazıyordu.

“Velisi bulunduğum T….. İ ….., Selçuklu Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi'nde öğrenim görmektedir. Anadolu Lisesi olarak eğitim veren okul ile ilgili spor alanı, bahçe düzenlemesi ve her şeyden önemlisi etkileşimli tahta gibi pek çok önemli eksik bulunmaktadır.

Açılmasının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına ve okul idaresinin gerekli yazılı girişimlerde bulunmasına rağmen ilgili müdürlükler, kurumlar ve belediyeler tarafından okulumuza yönelik hizmet gelmemesi ve sürekli geçiştirilmesi sabrımızı dayanılmaz boyutlara getirmiştir.

Konya merkez ilçeler arasında etkileşimli tahta bulunmayan tek Anadolu Lisesi sanırım bizim okulumuz. Daha yeni açılan Selçuklu Fen Lisesi'ne, Hamdi Yazır İ.H.O ve pek çok İmam Hatip Lise-Ortaokuluna çok kısa sürede yapılan hizmetleri gördükçe, okulumuzun ve öğrencilerimizin üvey evlat muamelesi gördüğünü düşünüyoruz.

Bizim çocuklarımızın, diğer okuldaki öğrencilerden ne gibi eksikleri var?

Eğitimde fırsat eşitliği bunun neresinde?

Sesimizi kime duyuracağımızı, kimi kime şikâyet edeceğimizi şaşırmış durumdayız.

700'e yakın öğrenciye ulaşım için tahsis edilen sadece 1 tane belediye otobüs hattı mevcut, inşaatı andıran çevre düzenlemesi Ecdat Parkı bahanesiyle sürekli geçiştiriliyor.

En kısa sürede gerekli adımlar atılmazsa öğrencilerimiz geldikleri gibi kuru binalarda pek çok dezavantajla mezun olup gidecekler.

Özellikle etkileşimli tahtalar konusunda en kısa sürede işlem yapılmasını, eksikliklerin giderilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum. Bu taleplerimin Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Konya Valiliği birimlerine ulaştırılmasını istiyorum.”

………..

Biz yazdık ve biliyoruz ki inanıyoruz ki büyüklerimizde gördüler okudular. İnşallah en kısa zamanda sorunlar giderilecektir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Acıların en acısı, kendi kendimize çektirdiğimizdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Herkes işini en iyi ve eksiksiz şekilde yaptığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR