Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLGİYİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRME YOLUNDA

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLGİYİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRME YOLUNDA

Konya’nın gözbebeği, üniversitemiz Selçuk, FETÖ kalkışmasının ardından adım adım temizlik çalışmaları sürdürüyor. İyi de yapıyorlar ve Rektör Mustafa Şahin Hoca ve ekibinin ileriye dönük hedefleri ve aldıkları kararlar sadece üniversite için alınmış kararlar değil. Onların alacağı kararlar Konya için çok önemli…

Selçuk Üniversitesi, piyasada dönen sıcak parada önemli bir etken. Çünkü bünyesinde barındırdığı binlerce öğrenci ve çalışanıyla büyük bir potansiyel oluşturuyor. Konya bu potansiyele sahip çıkmak, daha iyi imkanlarla daha iyi hizmetle bu potansiyeli kucaklayabilme başarısı gösterirse piyasada dönen sıcak paranın hareketi de bir o kadar artacaktır.

Üniversite, yıllar önce çıktığı yolda Konya sanayisine önemli katkılar sağladı ve bundan sonra da sağlamaya devam edecek. Özellikle Rektör Mustafa Şahin hoca ve ekibinin “Ürettiğimiz bilgiyi ürüne dönüştüremiyoruz, ticarileştiremiyoruz, bunu gördük ve çalışmalarımızı başlattık” açıklaması da yeni dönemde yapılacak çalışmaların ve çıkılacak yolun zorluğunu gözler önüne seriyor.

Özellikle Veteriner Fakültesi laboratuarlarında üretilen hayvansal aşılarla ilgili yapılan çalışmalar ve bunların piyasada kullanıma sunulması konusu son derece güzel ve ferdi aşı kısmı bir üst noktası. Üstelik ilaç endüstrisinin geldiği noktayı değerlendirdiğimizde konunun önemi bir kez daha dikkat çekiyor.

Teknokent, çalışmalarıyla sanayimize ışık olmaya devam ediyor ve Rektörün bir diğer müjdesi de otomobil üretimiyle ilgili yapılan çalışmalar. Üstelik kısa zamanda prototip çalışmasıyla karşımızda olacak olan bir çalışmadan, üretimden bahsediyoruz.

Aslında bugüne kadar üniversitemiz doğru anlatılıp, tanıtılamadı mı? diye düşünmeden edemiyoruz açıkçası… Çünkü siz ne kadar üretirseniz üretin, piyasayı oluşturamazsanız alıcınız olmaz. Önce kendimizi doğru anlatmanın yoluna bakmalıyız diye düşünüyorum. 

Bundan böyle yeni bir yola çıkılmış olduğu görülüyor. Temiz üniversite, temiz eğitim, başarıya odaklanmış hedefler. Yol uzun ve meşakkatli… Bunu göze almış bir ekip hemen karşımızda duruyor. Çünkü Konya’da üniversite denildiği zaman ilk akla gelen isim Selçuk… Ekip hedeflerini belirlemiş.  Ticarileşmeyi kafasına koymuş ve artık yeni adımlar atılacak.

Yapılan çalışmalar, üretilen fikirler üniversitemiz için önemli kararlar.  Bunda da kazançlı çıkacak olan da Konya'mız olacak. Bilimsel araştırmaların üretime dönüşmesi ve ticari anlamda pazar bulması en çok istediğimiz. Yolları açık olsun. Ancak burada özellikle Rektör Şahin ve ekibinin sağlıkçı ağırlıklı olması nedeniyle kendilerine küçük bir hatırlatma da bulunmak istiyoruz. Üniversite hastanesinin özellikle sağlık turizminde yaşanan hareketlilik ve ekonomik anlamda büyük getiriler sağladığını göz önünde bulundurarak bu alanda da aktif rol oynamasını beklediğimizi dillendirmek istiyoruz.

Yolları açık şansları bol olsun. Bize düşen görevde el ele verip yapılan güzel çalışmaları gün yüzüne çıkaralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR