Selçuk Üniversitesi iddianamesi kabul edildi

Selçuk Üniversitesi  iddianamesi kabul edildi
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Selçuk Üniversitesi yapılanmasına yönelik 24 sanık hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Selçuk Üniversitesi yapılanmasına yönelik 24 sanık hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi (SÜ) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 19'u tutuklu 24 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Konya 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanıkların 9'u hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği", 15'inin de "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşması, 19 Haziran'da başlayacak. 

Toplamda 24 sanık hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemi ile açılan kamu davasında sanıklar; "örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullanmak", "örgüte eleman kazandırmak", "himmet, burs, zekat, kurban adları altında finans sağlamak", "örgüte yakın öğrencileri akademik kadrolara yerleştirmek", "örgüt mensubu olmayanlara not dağılımında adil davranmamak", "örgütün düzenlediği gezi ve toplantılarda belirleyici unsur olarak bulunmak ve bu toplantıların gerçekleşmesini sağlamak" suçlarından yargılanacak.

Konya 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan ve 19 sanığın tutuklu yargılanacağı davada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve tahliye taleplerinin tensiben reddine karar verildiği öğrenildi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.