Selçuk Üniversitesi Kampüs Planlamasını Yaptı

Selçuk Üniversitesi Kampüs Planlamasını Yaptı
Alaeddin Keykubat Kampüsü’nün mevcut durumuna ilişkin katılımcılara bilgi verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Kara, dekanlar, müdürler ve diğer üst düzey yöneticiler, “Alaeddin Keykubat Kampüsü Master Planlaması Toplantısı’nda bir araya geldi. 
Beyşehir Anamas Otel’de 3 ayrı oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda Alaeddin Keykubat Kampüsü’nün mevcut durumuna ilişkin katılımcılara bilgi verildi. Yapı İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Yıldız’ın gerçekleştirdiği sunumlarda ayrıca kampüsteki derslik ve bina ihtiyacı, yaya ve araç yolu düzenlemeleri, sosyal ve kültürel alanlarla yeşil alanlara ilişkin planlanan yeni düzenlemeler ayrıntılı şekilde anlatıldı. Yöneticiler Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığında tüm maddeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde 65 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu, personel ve ziyaretçiler de dikkate alındığında günde ortalama 80 bin civarında bir nüfusun yaşadığını belirterek, “Bu nüfus dikkate alındığında kampüsümüz birçok ilçeden, hatta bazı illerden de büyük konumda. Gerek alt yapıda, gerekse fiziki mekan düzenlemeleri anlamında bazı dokunuşlar gerçekleştireceğiz. Bugün bunun yöntemini belirlemek için buradayız. Tüm yöneticilerimizin bu konudaki fikrini almak istiyoruz. Önümüzdeki yıllar için yapmayı planladığımız değişiklikleri burada verilen kararlar üzerine oturtacağız” dedi. Rektör Prof. Dr.Şahin, “Şüphesiz ki eksiklerine rağmen çok güzel ve örnek bir kampüse sahibiz. Amacımız bugüne kadar yapılanlar üzerine biraz daha ekleyerek kampüsümüzü bugünkünden çok daha yaşanılabilir bir hale getirmek” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca kampüs sahası içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer yatırımlara ilişkin de fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.