Selçuklu Belediyesi UCLG-MEWA üyesi oldu

Selçuklu Belediyesi UCLG-MEWA üyesi oldu
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey üyeliklerine seçildi

Selçuklu Belediyesi, nisan ayı içerisinde Gaziantep’te gerçekleştirilen UCLG-MEWA 5. Kongresinde, 2016-2019 dönemi Yönetim Kurulu ve Konsey üyeliklerine seçildi.
Yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmayı vizyon edinen UCLG-MEWA UCLG Dünya Teşkilatı’nın 8 bölge teşkilatından biri. Afganistan, Bahreyn, Filistin, Irak, İran, Kuveyt, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye’den toplam 100’ün üzerinde yerel yönetimler, ulusal birlikler ve uluslararası yerel yönetim kuruluşlarından oluşan üyesi bulunan teşkilat, faaliyetlerini; demokrasi, insan hakları, özerk yerel yönetim, uluslararası dayanışma, hesap verebilirlik, şeffaflık ve sürdürülebilir kalkınma esaslarına dayanarak yürütmektedir.
UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve UCLG-MEWA Konsey üyeliklerine seçilen Selçuklu Belediyesi’ni tebrik eden UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “2016-2019 çalışma dönemi Yönetim Kurulu ve Konsey üyeliklerine seçilen Selçuklu Belediyesini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Bölgemizdeki yerel yönetimlerin problemlerinin çözümü ile yerel demokrasinin gelişimine yönelik çalışmaları birlikte yapmayı ve yeni projeleri hayata geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.