Selçuklu Belediyesi'nde Başkan Altay personelle bayramlaştı

Selçuklu Belediyesi'nde Başkan Altay personelle bayramlaştı
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye personeli ile bayramlaştı. Selçuklu’da belediyecilik çıtasını hep yüksek tuttuklarını ifade eden Başkan Altay, “Selçuklu’nun ulusal başarı çıtasını uluslararası alana yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bayram sonrası ilk mesai günüde Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye personeli ile bayramlaştı. Sabah erken saatlerde Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetler, Tesisler ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan Başkan Altay, daha sonra sosyal tesislerde memur personelle bayramlaştı. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programına, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve bazı mahalle muhtarları da katıldı. Başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle personele teşekkür eden Başkan Altay, tüm çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Bugüne kadar yapılan işlerden ve elde edilen başarılardan dolayı tüm personele teşekkür eden Başkan Altay, “Şimdi yapmamız gereken şey yaptığımız işleri uluslararası bir başarıya kavuşturmak ve bunu belgelendirmek. Bugünlerde bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çeşitli eğitim toplantılarına yönetici düzeyinde başladık. İnşallah hedefimiz sadece Türkiye’de değil tüm dünyada belediyecilik adına örnek bir vizyon ortaya koyabilmek. Çünkü yapılmış olan anketlerde sadece Konya’da değil Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden birisiyiz” şeklinde konuştu.

"Tropikal Kelebek Bahçesi aylık 40 bin ziyaretçi sayısına ulaştı"
Selçuklu Belediyesi olarak birçok konuda örnek proje hayata geçirdiklerini ve uzun soluklu birçok işi tamamladıklarını ifade eden Başkan Altay, “Şuanda Stadyumdan sonra belediyeler adına en büyük mali yüke sahip olan Kongre Merkezi’nin cephesi tamamlandı ve ekranıyla da gün yüzüne çıkmaya başladı. İnşallah bu yıl tamamlanmış ve hizmete açılmış olacak. Yine Otizmli çocuklarımız için yapmış olduğumuz merkezimiz ile ilgili SOBE isminde bir vakıf kuruluşu gerçekleştirildi. İnşallah bu merkezimiz de eylül ayından itibaren çocuklarımıza hizmet etmeye başlayacak. Yine vatandaşlarımızda oluşturacağı memnuniyet açısından, Sille Barajı’nda önemli bir proje yürütüyoruz. Onu da bu yıl içinde tamamlayıp açılışını gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız Tropikal Kelebek Bahçesi’ne sadece Konya’dan değil, Konya dışından gelen ziyaretçiler de yoğun ilgi gösteriyor. Sadece 9 günlük bayram tatilinde 10 binin üzerinde bir ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Aylık 40 bin ziyaretçinin geldiği ve son günlerde yapmış olduğumuz çiçek bahçesi ile yeni bir soluk kazanan ve vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşıladıkları güzel bir parka da kavuşmuş olduk” ifadelerini kullandı.

"Selçuklu’ya yeni vizyon projeler kazandıracağız"
"Hizmet bitmiyor ve her gün yeni şeyler söylemek lazım” diyen Başkan Altay, yeni projeler için çalıştıklarını ifade etti. Altay, "Birçok proje ihale aşamasına getirildi. Özellikle mahalle konaklarının sayısının arttırılması, okullara spor salonlarının kazandırılması ve yeni yapılacak ana okulları ile eğitime yapılacak katkıların yanında bunlardan bazıları içinde yer alıyor. Bunun yanında Tropik Kelebek Bahçesi gibi vizyon projeler için çalışıyoruz. İnşallah bunları da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Bu işleri yapmak için güçlü bir finans yapısına ihtiyacınız var. Onun için de belediye olarak yapmış olduğumuz arsa üretme ve bunu nakde çevirme konusundaki başarılı işlerle de 2019’a kadar da mali yapımızı güçlendirmiş olduk. Bu işlerin hepsini yapacak güce erişmiş durumdayız” şeklinde konuştu.

"Tüm Türkiye’deki Selçuklu eserlerinin envanterini çıkarıyoruz"
Selçuklu Belediyesi’nin sadece fiziki belediyecilik değil sosyal ve kültürel belediyecilik adına önemli işler yaptığını ifade eden Başkan Altay, “10 sınıf öğrencilerinin Çanakkale’ye götürülmesi Konya tarihi açısından bir ilk oldu. Bu büyüklükte bir kültür organizasyonun bu standartlarda yapılabildiğine hepimiz şahit olduk. İnşallah bu projeye okulların açılması ile devam edeceğiz. Yine Selçuklu Medeniyeti adına bugüne kadar güzel işler yapmıştık. Bugünlerde artık sona yaklaşan çok önemli bir proje yürütüyoruz. Türkiye’deki tüm Selçuklu eserlerinin envanterlerinin hazırlanması ile 3 ciltlik bir eser ortaya çıkacak. Yine Tüm Türkiye’deki müzelerdeki Selçuklu eserlerinin envanterlerinin çıkarılacağı çalışma için de 19 müzede 6 bin eser üzerinde çalışma yürütüyoruz. Böylece bu çalışma tamamlandığında toplam 5 ciltlik Türkiye’ye örnek bir eseri ortaya koymuş olacağız” açıklamasında bulundu.

"Yeni hizmet standardı oluşturuyoruz"
Konya'yı Selçuklu’ya yakışır bir hale getirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Altay, “Bundan sonra yapmamız gereken, vizyon projeler ortaya koyarken herkesin gözünün önünde olan ufak tefek problemleri de halledebilmek. Bu konuda önemli çalışmalarda yürütmeye başladık. Özellikle reklam tabelalarla ilgili bir başlangıç yapılmış olduk şimdi de kafeler ve kaldırım işgalleriyle ilgili yeni bir sürece başlıyoruz. Tanımsız alanı ortadan kaldırmak için Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlükleriyle birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Merkezden başlayarak parklarımızın yeniden bir standarda kavuşması için bir çalışma yürütüyoruz. Milyonluk yatırımlar yapan bir belediyenin sokaktaki asfaltın yamasını bir ay bekletmesi mümkün değil. Bu konuda hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu da bizim için yeni bir hizmet standardı oluşturacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
2015 yılında açıklanan konut satış verilerine dikkat çeken Başkan Altay, “Selçuklu, Türkiye’de en çok konut satışının yapıldığı 8. ilçe oldu. Nüfus olarak 16.büyük ilçeyiz ama gelişim açısından Türkiye’nin en hızlı gelişen 8.ilçesiyiz. Bu aslında işimizin de ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Konya 3 merkez ilçe diye tabir ediliyor ama Selçuklu yarısı, kalan yarısı da Karatay ve Meram. Onun için bizim iş yapma kabiliyetimizin, iş potansiyelimizin, iş hızımızın hızlı olması gerekiyor. Bugüne kadar bunu başardık, bundan sonrada bu başarıyı devam ettireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Altay, sözlerinin sonunda, “Tüm çalışanlarımızın geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum, inşallah sevdiklerimizle birlikte bu aylara, bu günlere yeniden kavuşuruz. Başarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum çünkü Selçuklu olarak bir hizmet standartı ortaya koyduk. Yeni şeyler yapmak içinde aslında bir imkan oluşturduk iş yapma kabiliyetimize ve gücümüze inandık. İnşallah hizmet süremizin geri kalan kısmında Selçuklu’ya hep birlikte hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımıza da bugün bizlerle oldukları için teşekkür ediyorum. İnşallah bu ekibin içinde onlarda bizimle birlikte hareket edecekler ve Selçuklu’ ya hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.