Selçuklu Belediyesi’nden eğitime destek

Selçuklu Belediyesi’nden eğitime destek
Selçuklu Belediyesi, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de kütüphaneleriyle eğitime katkı sağlayacak.

Türkiye’de kütüphane sayısı ile yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, şehrin eğitim ve kültür hayatına önemli katkıda bulunuyor. 2016-2017 eğitim yılının başlamasıyla birlikte faaliyete geçen Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu ve İMKB Ortaokulu kütüphaneleri il kütüphane sayısını 26’a çıkaran Selçuklu Belediyesi, 231 bin kitap ile 65 bin 811 üyeye hizmet veriyor. Eğitim yılı içerisinde Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ve Sancak Ortaokuluna iki kütüphane daha kazandırılacak.

“Tek üyelik ile bütün kütüphanelerden faydalanabilirsiniz”
26 kütüphane 231 bin kitap ile okurlara hizmet veren Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden 1 yılda 266 bin 741 kişi sadece kitap alışverişi (internet ve etüt hizmetleri hariç) yapıyor. Kütüphanelerinde 65 bin 811 üyesi bulunan Selçuklu Belediyesi, yılda 3 sefer kitapları güncelliyor. Öğrencilerin yanı sıra tüm vatandaşların da yararlanabildiği kütüphanelerin herhangi birine üyelik tüm kütüphanelerden faydalanmak için yeterli. Okurlar, herhangi bir kütüphaneden aldığı kitabı, istedikleri kütüphaneye teslim edebiliyorlar.

“Dezavantajlı gruplara kitap ve internet erişimi”
Selçuklu Belediyesi tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Tepekent ve Başarakavak’ a kazandırılan kütüphaneler, dezavantajlı grupların kitap ve internet erişimine büyük katkı sağladı. Tepekent İmam Hatip Ortaokulu ve Başarakavak İlkokuluna kazandırılan kütüphaneler ile hem öğrenciler hem de vatandaşlar kitap ve ücretsiz internet erişimine sahip oldular. Özellikle öğrencilerin inceleme ve araştırma yapmalarına olanak sağlayan bu hizmetler, vatandaşların istedikleri bilgiye hızlı ve zahmetsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor.

“Vatandaşların kitaba kolaya ulaşmasını amaçlıyoruz”
Selçuklu Belediyesi’nin kütüphanecilik çalışmaları ile Türkiye’nin öncü belediyeleri arasında yer aldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “26 kütüphanemiz, 231 bin kitap ve 65 bini aşkın üye ile Selçuklu halkına hizmet ediyor. Amacımız, öğrencilerimizin ve Selçuklu’ da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını ve kütüphanelerimizi sürekli güncelleyerek, süreli yayınları takip ederek onların bilgiye ulaşımını sağlamak. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da kütüphanelerimiz ile öğrenci ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
Selçuklu Belediyesi 26 kütüphanesi ile yerel yönetimler arasında birinci sırada yer alıyor. Selçuklu Belediyesini 16 kütüphane ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi takip ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.