Selçuklu Belediyesporlu Tekvandocu Avrupa Şampiyonu Oldu

Selçuklu Belediyesporlu Tekvandocu Avrupa Şampiyonu Oldu
Selçuklu Belediyesporlu tekvandocu Dürdane Altunel, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Selçuklu Belediyesporlu tekvandocu Dürdane Altunel, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. 
Bayanlar 57 kiloda tatamiye çıkan Dürdane Altunel, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İsveç’ten Nikita Glasnovic’i 1-0, çeyrek finalde ise Yunanistan’dan Anastasia Irida Galazoula’yı 15-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Norveç’den Marie Magnus’u 5-1 yenmeyi başaran Altunel adını finale yazdırdı. Finalde Fransa’dan Celin Laurguyan ile karşılaşan milli sporcu baştan sona üstün götürdüğü müsabakada rakibini 9-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

BAŞKAN ALTAY'DAN TEBRİK
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Avrupa şampiyonu olan Dürdane Altunel ve Antrenörü Ali Armağan'ı kutladı. Başkan Altay, "Başarılı sporcumuz Dürdane Altunel başarılarına bir yenisini daha ekleyerek ülkemize başta olmak üzere tüm spor camiasına büyük bir sevinç yaşattı. Dürdane Altunel'i elde ettiği bu başarı nedeniyle tebrik ediyorum. Dürdane'nin bu başarılı sonuçları almasında büyük emeği olan başta Antrenörümüz Ali Armağan olmak üzere, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya ve Yönetim Kuruluna da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

KULÜBÜNDEN BAŞARILI SPORCUYA TEBRİK
Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya da bir açıklama yaparak Dürdane Altunel'i elde ettiği bu büyük başarıdan dolayı kutladı. Kulüp Başkanı Yalçınkaya,"Romanya da gerçekleştirilen şampiyonada, büyükler kategorisinden bir önceki seviye olan ümitler kategorisinde milli sporcularımız madalya mücadelesi veriyor. İlk gün kazanılan 2 bronz madalyanın ardından ilk altın madalyamızı Dürdane Altunel ile elde ettik. Dürdane Altunel, genç yaşına rağmen elde ettiği sonuçlarla dikkat çeken bir isim. Daha çok çalışarak başarılarının devam etmesini arzu ediyorum. Ayrıca şampiyonada kalan 2 günde madalya sayımızın daha da artacağına olan inançla tüm sporcularımıza ve teknik ekibimize başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.