Selçuklu Medeniyet okumaları sona erdi

Selçuklu Medeniyet okumaları sona erdi
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında düzenlenen Selçuklu Medeniyeti Okumaları, Yazar Abdullah Yıldız’ın söyleşisi ile sona erdi

Selçuklu Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti’nce ortak düzenlenen ve Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımın yoğun olduğu programda Yazar Abdullah Yıldız Hazreti Yusuf’un hayatından günümüz gençliğine mesajlar taşıyan “Yusuf’un Kanlı Gömleği” isimli söyleşisini gerçekleştirdi.

İnsanlık tarihinin en güzel, en hayırlı insanlarından Hz. Yusuf'un güzelliklerle dolu kıssasını, bugünün dünyasında yaşayan müminler olarak günümüze taşımaya gayret etmeliyiz diyen Yazar Abdullah Yıldız, “Bunu da Yusuf Aleyhisselam'ın hayatının üç önemli aşamasına işaret eden simgesel üç gömlek ekseninde çerçevelemeyi deneyeceğiz. Hz. Yusuf'un çocukluk dönemini hatırlatan kanlı gömleğinin onun mazlumiyet ve mağduriyetini simgelediğini, delikanlılık dönemini özetleyen arkası yırtık gömleğin onun iffet ve ismetini simgelediğini, olgunluk ve iktidar dönemini işaret eden son gömleğinin yani kardeşleri vasıtasıyla babası Yakup'a gönderdiği ‘Yusuf kokulu’ gömleğin de onun istikrar ve istikametini simgelediğini düşünerek bu güzel kıssadan günümüz dünyası ve günümüzün genç öncüleri için dersler çıkarmaya çalışacağız” dedi.
İktidarla sınanmanın sınavların en zorlularından biri olduğunu ifade eden Yıldız, “Ama Yusuf kardeşlerinin kendisini içine attıkları ölüm kuyusundan Rabbine güvenip dayanarak kurtuldu. Kadınların yaman tuzağını yine Rabbine sığınarak alt edip, sekiz yıllık çileli zindan hayatını sabırla tamamladı. Hz. Yusuf Mısır’da en yetkili makama gelmesine rağmen asla istikametini şaşırmadı. ihlasını ve ihsanını yitirmedi, değişmedi, dönüşmedi, hep ‘millet-i İbrahim’ üzere yürüdü. Bir başka ifade ile üzerine giydiği tevhid gömleğini çıkarmamıştır” diye konuştu.
“Doktoru can çekişen hastalarız” diyen Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız konuşmasında namaz konusunda gençlere önemli uyarılarda bulundu. Yıldız, “Namaz, müminin miracıdır. Namazları, hayatımıza taşırsak ve namazlar ne kadar diri kılınırsa Allah’ın yardımı o zaman gelir. O namazlara güvenerek Allah’tan yardım dileyebiliriz. Bizim dünyaya gelişimizin yegane gayesi Yüce Allah’a kulluktur. Allah’a kul olma bilincini yegane tescil eden ibadet ise namazdır. Tabi bu durum diğer ibadetleri ikinci plana atacağız anlamını taşımaz. Allah Teala, tüm tevhit dinlerinde imandan sonra namazı emretmiştir. Aynı şekilde tüm peygamberler tevhitten sonra namazı emretmişlerdir” şeklinde konuştu.
Yıldız, “Yusuf’u konuşmak güzel ama onu bugüne taşımak lazım. İktidar olmak güzel ama iktidar nimetlerini ve imkanlarını önce namazı ayağa kaldırmaktan başlayarak iyilikleri yaygınlaştırmak, kötülükleri engelleme işiyle yürütmek gerekiyor. Yusuf iyi anlamalıyız ki gençlerin önüne rol model olarak koymalıyız” şeklinde konuştu.
Programın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar tarafından Yazar Abdullah Yıldız’a tablo hediye edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.