Selçuklu sezona hazır

Selçuklu sezona hazır
Yeni sezonda Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek Selçuklu Belediyespor basketbol takımı, yeni sezon öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Takımın lige hazır olduğunu söyleyen yöneticiler, sürdürülebilir bir başarı için kentin desteğinin de gerektiğini dile getirdiler

Bu sezon lig macerasına Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde başlayacak olan Selçuklu Belediyespor basketbol takımı, pazar günü başlayacak lig öncesinde basın mensuplar ile bir araya geldi. Maçların oynanacağı Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya kulüp basketbol yöneticilerinden Kazım Küçükçöğen, Nazmi Güvenek, Akın Ünlü, Celalettin Özer ve Mehmet Yaman katılırken, takımın genel menajeri Bekir Yarangüme de hazır bulundu.

‘ALTYAPIMIZ SAYESİNDE 1. LİG’DEYİZ’

Selçuklu Belediyespor Basketbol Şube Başkanı Kazım Küçükçöğen, "Altyapımızın güçlü olması nedeniyle, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun talebi doğrultusunda bu sezon Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edeceğiz. Yaklaşık 1 ay kadar bir sürede ekip olarak çok yoğun bir çalışma sonucu bu takımı oluşturduk. Beklentiler bu takımla ilgili çok yüksek değildi. Bizde çok yüksek tutmadık zaten. Antalya'da düzenlenen Federasyon Kupası’nda son 8'e kaldık" dedi.

'BAŞKANIMIZ BASKETBOLA ÖNEM VERİYOR'

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın basketbola büyük önem verdiğini ifade eden Küçükçöğen, "Uğur başkanımız basketbol oynamayı da izlemeyi de seven birisi. Başkanımız bize altyapıya önem vermemiz gerektiğini ama bu takımında önümüzdeki senelerde üst liglerde oynamayı hedefleyecek bir takım olması gerektiğini ifade etti. Başkanımıza Basketbola verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

‘KONYA HALKINI MAÇLARA BEKLİYORUZ'

Bu pazar günü saat 16.00’da Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak Samsun BŞB Anakent maçı ile birlikte ligin başlayacağını hatırlatan Kazım Küçükçöğen, “Salondaki eksiklerimizi tamamladık. Kombine kartlarımız satışa hazır durumda. 50 TL karşılığında taraftarlarımız kombine kartlara sahip olabilecekler. Bilet fiyatı olarak ise 2 TL gibi cüzi bir miktar belirledik. Tüm Konya halkını pazar günü Uluslararası Spor Salonu’na bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

‘BASKETBOL BOŞLUĞUNU DOLDURMAK İSTİYORUZ’

Selçuklu Belediyespor basketbol takımı Genel Menajer Bekir Yarangüme ise konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bir ay gibi kısa bir sürede çok önemli bir yol aldık. Takım hemen kuruldu ve ikinci gün antrenmanlara başladık. Daha sonra Federasyon Kupası'na gittik. Oraya giderken de biz finale kalacağız diyerek gitmedik. Biz maç, maç ilerlemek istiyoruz. Maçları kazansak da, kaybetsek de sonunda bir kazanım elde etmek istiyoruz. Burada Konya halkının ve siz basın mensuplarının desteği çok önemli. Konya'da ki basketbol boşluğunu Selçuklu Belediyespor olarak doldurmak istiyoruz. Basketbolda seyirci desteği çok önemli... Bu desteği Konya halkının bize vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

‘TAKIMDAN MEMNUNUZ’

Takımdaki oyuncuların hazır olması yönünde de konuşan Yarangüme, "Takımdaki hem yabancı, hem yerli oyuncularımızdan memnunuz. Yabancı oyuncuları havaalanında karşılarken bile karakterlerini belli ettiler. Karakter ve kişilik olarak düzgün insanlar. Performans olarak da memnunuz. Aileleri de buraya geldi" ifadelerini kullandı.

(Haber: Hasan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.