Selçuklu'da ilkyardım eğitimi

Selçuklu'da ilkyardım eğitimi
Selçuklu Belediyesi, hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor. Kurum doktoru Mahmut Alan tarafından personele ilk yardım eğitimi verildi.

Selçuklu Belediyesi hizmet kalite ve standardının eğitimli personelle mümkün olduğu bilinci ile hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor. Yapılan eğitimler personelin bilinçlenmesine katkı sağlarken günlük yaşamda karşılaşılabilecek acil durumlarda etkili ve doğru müdahale konusunda   da fayda sağlıyor. Kurum tabibi Dr. Mahmut Alan tarafından 2 gün boyunca verilen ilkyardım eğitimine belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. 

 

Dr Mahmut Alan, ilk yardımın herkes tarafından bilinmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, gerçekleşen kazalar ve yaralanmalarda ilk dakikaların insan hayatı bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. Kazalarda altın dakika denen ilk yardım dakikalarının hayat kurtardığını ifade eden Alan,“Avrupa’da yılda yaklaşık 700 bin kalp durması gerçekleşmektedir. Bunların acil servislere gelmeden önce ölüm oranı yüzde 95’tir. Erken müdahale ile bu şans yüzde 60’dan fazlasının kurtarılması demektir. Erken müdahale için de halkımızın veya kazalara müdahale eden görevlilerimizin bu konuda eğitimli olmaları büyük önem taşır” dedi.

 

Dr. Mahmut Alan seminerde, ilk yardımın temel kuralları olan; hasta/yaralının değerlendirilmesi, havayolunun açılması, suni solunum, kalp masajı göğüs basısı, ve şok pozisyonları teorik olarak anlattı.

 

Alan, “Olası kaza ve yaralanmalarda dikkat etmemiz gereken güvenlik, bilinç kontrolü, yardım, hava yolu, solunumu izle, 112’den destek, 30 göğüs masajı, 2 kurtarıcı nefes ve bu hayat kurtarıcı çalışmaların 112 gelene kadar devam etmesidir. Yani kısaca ilkyardım faaliyetinin hasta yaşama dönene kadar, ilkyardımcıların da yorgunluktan bitip tükenene kadar çabalarına devam etmeleri mutlaka gereklidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.