SELÇUKLU'NUN BAŞARI ORDUSU

SELÇUKLU'NUN BAŞARI ORDUSU
Spora yaptığı yatırımlarla marka haline gelen Selçuklu Belediyesi giderek büyüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl içerisinde yeni spor yatırımları yapacaklarını söyledi.

Başkan Altay ayrıca en kısa sürede basketbolda üst liglere çıkacaklarını dile getirdi.Yapılan yatırımlarla Konya’nın en gözde ilçelerinden biri olan Selçuklu, sporun da en büyük destekçisi. Gerek spor okullarıyla gerekse lisanslı sporcu sayısıyla dikkat çeken Selçuklu Belediyesi, bu yıl da farklı yatırımlarla projelerini sürdürmeyi hedefliyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini belirtirken, hedeflerinin Selçuklu’da her yaştan insanın spor yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. Altay, bu yıl içerisinde de yeni spor yatırımları yapacaklarını duyurdu.

“STANDARDI EN YÜKSEK İLÇE OLACAĞIZ”

Spor yatırımlarının Selçuklu’nun artı bir değeri olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle spor okullarında çok önemli işler başardıklarını söyledi. Tesisleşme açısından büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Altay, “15 spor salonu, 2 yüzme havuzu, 42 suni çim saha, tenis kortları ve kulübü gibi tesisleri son dönemde yaptık. Bunlar Selçuklu’nun spora kazandırdığı tesisler. Şuanda yeni planlamalarla yeni tesisler yapmaya devam ediyoruz. Böylece Selçuklu tesis açısında Türkiye’nin standardı en yüksek ilçesi olacak. Bizler hep sporun amatör kısmında kalmaya gayret ettik. Özellikle sporcu sayılarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hem spor okullarındaki öğrenci sayısını hem de lisanslı sporcu sayısını arttırmaya gayret ediyoruz. Bu yıl 18 bin spor okulu öğrencimiz 6 bin 500’e yakın lisanslı sporcumuz var. Birçok spor dalında uluslararası başarılar kazanıyoruz. Hentbol takımımız Süper Lig’de mücadele ediyor. Bunlar gurur duyulası işler” dedi.

“SELÇUKLU’YA YAKIŞIR ŞEKİLDE”

İmkânı olan her okula bir spor salonu yapmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Altay, “Böylece salon sporlarındaki sporcu sayılarını arttırmak istiyoruz. Beden eğitimi derslerinde artık çocuklarımızın asfalt üzerinde spor yapmasını değil, Avrupa standartlarındaki salonlarda, Selçuklu’ya yakışır şekilde eğitim vermek en büyük dileğimiz. Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte Konya’daki engelli kulüplerinin tamamına yakınını destekleyicisi de Selçuklu Belediyesi’dir. Bu pek belki bilinmiyor ve konuşulmuyor ama bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ampute futbol takımımızın deplasmanları, engelli basketbol takımının deplasmanları ve diğer engelli takımlarının malzeme ve deplasmanlarını Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanıyor. Amacımız Selçuklu’da her yaştan insanın spor yapmasını sağlamak. Bu yıl içerisinde de yeni spor yatırımları yapacağız” diye konuştu.

“HEDEF BASKETBOLU YENİDEN YÜKSELTMEK”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya basketbolunu da yeniden ayağa kaldırmak istediklerini söyledi. Bu dönem basketbolu destekleyerek en kısa sürede bir üst lige çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Altay, “Altyapıda yetişen çocuklarımıza hedef koymak gerekiyor ve bu yüzden üst ligde bir basketbol takımımız olması lazım. Bu kadar altyapısı olan şehirde de bu lazım diye düşünüyorum. Hem seyirci anlamında altyapısı olan hem de sporcu olarak altyapısı olan basketbolun daha iyi yerlerde olması için federasyonumuzla çalışma yapmayı en kısa sürede bir çalışma planlıyoruz. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Ayrıca Selçuklu Belediyespor basketbol takımı olarak da bu yılki hedefimiz bir üst lige çıkmak. Gelecek yıl da iyi bir planlamayla devam etmek istiyoruz. İnşallah 1. Lig’e kadar çıkarız” dedi. (Seda Erciş)
 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.