Selçuklu'ya trafik eğitim parkı

Selçuklu'ya trafik eğitim parkı
Selçuklu Belediyesi, genç nesillerin trafik bilincini kazanmaları ve trafiği eğlenerek öğrenmeleri amacıyla ilçeye Çocuk Trafik Eğitim Parkı kazandırıyor. 

Selçuklu Belediyesi, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetişmesi amacıyla ilçeye Çocuk Trafik Eğitim Parkı kazandırıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,   Sancak Mahallesi'nde yapımına başlanan ve çalışmalarda sona gelinen Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altay, Selçuklu'nun en önemli ve değerli yatırımlarını çocuklar için yaptıklarını ifade etti.

trafik_egitim_parki--(2).jpg

"Çocuklar trafik eğitimini eğlenerek öğrenecek"

Selçuklu Belediyesi'nin örnek bir proje daha yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Trafik Eğitim Parkı 9 bin m²'lik alanda 2 milyon TL’ye mal olacak bir yatırım. Parkımızın büyük bir kısmını tamamladık. Buradaki hedefimiz 58 kişilik simülasyon merkezinde ilköğretim çağındaki çocuklarımıza teknik ve bilimsel olarak bilgiler verdikten sonra, mekânsal olarak hazırladığımız alanlarda hem yaya olarak hem de kendileri için uygun araçları kullanarak trafiği yerinde bizzat öğrenmelerini sağlamak. İçerisinde yer alan ve hafta sonu ailelerin hoşça vakit geçirebileceği bir kafeterya alanı, otoparkları ve yeşil alanlarıyla Selçuklu yeni bir değer daha kazanıyor” dedi.

trafik_egitim_parki--(5).jpg

"Trafik sorunu eğitimle çözülür"

Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Altay, "Ülkemiz geliştikçe trafiğinde en önemli problemlerimizden biri haline dönüştü. Bunun tek çözümü de eğitim. Çocuklarımıza bu konuda küçük yaşlarda görsel ve uygulamalı eğitim vererek gelecek nesilleri kazanmayı ve şehrimiz adına önemli bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Siz ne kadar düzenleme yaparsanız yapın eğer insanlar kurallara uymuyorsa otopark işini ve trafik problemini çözmek mümkün değil. Onun için kurallara uyan,  trafikte daha güvenli bir nesiller oluşturmak adına böyle bir yatırımı Selçuklu Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Trafik eğitim parkının hazırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.