Selçuk'ta en iyi projeler ödüllendirildi

Selçuk'ta en iyi projeler ödüllendirildi
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından öğrencilerde bilimsel düşünme, araştırma, proje üretme ve proje geliştirmeye özendirmek amacıyla TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “3. Öğrenci Proje Pazarı” etkinliği ödül töreniyle sona erdi

Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine, SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“ETKİNLİĞİ 8 ÜNİVERSİTE İLE BERABER GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Pazarı’nda 5 farklı tematik alanda, 87 projenin yarıştığını söyledi. Etkinliğe, Türkiye’den 6 farklı üniversitenin katılım sağladığını aktaran Prof. Dr. Yıldız, “Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, diğer fakülte ve yüksekokullardan oluşturduğumuz jüriyle bu etkinlik süresince projeler değerlendirildi. Öğrencilere araştırma kültürünü yerleştirme, alıştırma, inovasyon kültürünü ve bilimsel araştırmaya yetkinlik kazandırmak için düzenlediğimiz etkinliğimizin geleneksel hale geleceğini umut ediyoruz. Gelecek yıldan itibaren etkinliğimizi ‘KOP Bölgesi’ndeki mühendislik öğrencilerinin proje pazarı’ şeklinde düzenlemek istiyoruz. KOP Bölgesi’ndeki 8 üniversitedeki mühendislik öğrencilerinin proje pazarına etkin olarak katılmasını arzu etmekteyiz. KOP İdaresi Başkanlığı ile bu konunun, Selçuk Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirilmesi yönünde ön görüşmemiz oldu” diye konuştu.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru böyle bir etkinlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Coğrafya olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu coğrafyanın kaderi hiçbir zaman kolay olmadı. Geçmişte de öyleydi, bugün de öyle. Coğrafyamızın, ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Zorluğu da buradan geliyor. Gençlerimizin donanımlı, bilgili, birikimli ve tecrübeli şekilde yetişmesi için bu tür programların önemli olduğunu düşünüyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”
SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Pazarı’na 3 yıldır katılım sağladığını, bu etkinlikten başarılı projelerin ortaya çıktığını ifade etti. Geçmiş yıllarda ödül kazanan veya proje pazarında sergilenmeye değer görülen projelerin pratik hayata aktarılmasını umut ettiklerini belirten Prof. Dr. Şahin, “Bu topraklarda durmak zor ama duracağız inşallah. Bin senedir buradayız ve nice bin yıllara kadar da var olmaya devam edeceğiz. Bunun tek şartı güçlü olmaktan geçer. Biz millet olarak birbirimize düşersek, gücümüzü kaybedersek, kendimize ait olmayan metalarla sefa sürersek, elimizden o metaları aldıkları zaman başımıza gelecekleri siz düşünün. Kendimiz yapmalıyız, kendimiz üretmeliyiz. İşte burada siz değerli öğretim üyelerimize, öğrencilerimize çok büyük görev düşüyor. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmamız lazım. ‘Ben ne üretebilirim, ülkeye ve insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, ortaya çıkacak ürünle neler yapılabilir’ düşüncesiyle hareket etmemiz lazım. Bunun için de birlikte çalışma kültürünü geliştirmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından, ödül törenine geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda, “bilgi ve iletişim teknolojileri”, “çevre”, “enerji”, “verimlilik ve endüstriyel uygulamalar” ve “yer bilimleri ve uzay teknolojileri” kategorilerinde ilk 3 projenin sahiplerine ödülleri takdim edildi.
Bilgi ve iletişim teknolojileri kategorisinde “Operasyonel Askeri Kuvvetler için Bulut Erişimli Giyilebilir Akıllı Sistem” ile Halil Furkan Kımkak, çevre kategorisinde “Akrilamid Esaslı Hidrojellerin Sentezi ve Topraksız Tarımda Kullanımının Araştırılması” ile Veli Şakır ve Elif Yılmaz, enerji kategorisinde “Akıllı Solar Çanta Tasarımı ve Uygulaması” ile Mert Karademir, verimlilik ve endüstriyel uygulamalar kategorisinde “Nanoteknolojik Biyouyumlu Islanmaz Akıllı Kumaş Üretimi” ile Ahmet Selami Baybara, yer bilimleri ve uzay teknolojileri kategorisinde “Kentsel Dönüşüm ve Taşınmaz Mal Değerleme” çalışması ile Eda Bayrak birinci oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.